ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δυνατότητα παράλειψης των διαφημιστικών μηνυμάτων

Εχοντας ως στόχο να κατακτήσει την κορυφή στις τηλεοράσεις πλάσμα, η LG προχώρησε πρόσφατα στην παρουσίαση μιας τηλεόρασης 42 ιντσών με δυνατότητα εγγραφής τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω ενός ενσωματωμένου σκληρού δίσκου. Πρόκειται για το μοντέλο 42PC1RR, όπου χάρη στον δίσκο των 80 Gb, οι χρήστες μπορούν να σταματούν, να πηγαίνουν πίσω και να ξαναβλέπουν το ζωντανό πρόγραμμα, να παραλείπουν τα διαφημιστικά μηνύματα και να μη χάνουν στιγμή από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας τους. Η τηλεόραση είναι πιστοποιημένη με σήμα HD-Ready, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να δέχεται και να προβάλει τηλεοπτικό σήμα υψηλής ευκρίνειας, ενώ ασφαλώς διαθέτει και έξοδο HDMI, μέσω της οποίας απαιτείται μόνο ένα καλώδιο για όλες τις λειτουργίες ήχου και εικόνας, αντί πολλαπλών. Η φωτεινότητα είναι ιδιαίτερα υψηλή αγγίζοντας τα 1.500 cd/m2, ενώ η τεχνολογία XD Engine της LG μετατρέπει το αναλογικό σήμα σε ψηφιακό, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό καλύτερα αποτελέσματα, όσον αφορά τη ζωντάνια των χρωμάτων, την αντίθεση και την καθαρότητα της εικόνας. Αντίστοιχα, το Clear Filter ελέγχει και εξαλείφει την αντανάκλαση του φωτός, όπως συμβαίνει συχνά με τις τηλεοράσεις που χρησιμοποιούν γυάλινο φίλτρο.

Με ελκυστικό καμπυλωτό σχήμα

Εμφαση στον σχεδιασμό δίνει γι’ άλλη μία φορά η Motorola, ορμώμενη από τη μεγάλη επιτυχία της σειράς λεπτών κινητών τηλεφώνων Razr V3. Το νέο της μοντέλο Pebl U6 φιλοδοξεί να γνωρίσει ανάλογη επιτυχία, χάρη στο καμπυλωτό σχήμα και την ιδιαίτερη αφή του (η καμπάνια της Motorola το παρομοιάζει με βότσαλο), αλλά και το πρωτοποριακό του άνοιγμα, μιας και αρκεί ένα άγγιγμα για ν’ ανοίξει το τηλέφωνο. Παράλληλα, λόγω της υπηρεσίας MOTOSPEAK, πολλές από τις λειτουργίες της συσκευής ενεργοποιούνται φωνητικά, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη φωτογραφική μηχανή, την επανάκληση, ή τον τηλεφωνητή. Η εξωτερική οθόνη αποδίδει 262.000 χρώματα με ανάλυση 176×220 pixel, ενώ το τηλέφωνο ενσωματώνει και τεχνολογία Bluetooth. Η κάμερά του όμως περιορίζεται σε μικρή ανάλυση VGA (640×480), ενώ περιορισμένη είναι και η διαθέσιμη μνήμη, μιας και η ενσωματωμένη των 5 Mb, μπορεί να επεκταθεί μέχρι 256 Mb, μέσω καρτών TransFlash. Το Pebl U6 κυκλοφορεί ήδη σε μαύρη απόχρωση, ενώ σύντομα θα διατίθεται και με άλλες τέσσερις, πορτοκαλί, ροζ, θαλασσί και φιστικί.

Στον αστερισμό του Μουντιάλ

Οσο πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Γερμανία, τόσο θα πολλαπλασιάζονται οι πάσης φύσεως διαγωνισμοί με έπαθλο μία θέση σε κάποιο από τα γήπεδα, όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες. Η Microsoft πραγματοποιεί και στην Ελλάδα το τουρνουά Xbox Cup, όπου οι δύο νικητές θα μπορέσουν να συναγωνιστούν παίκτες απ’ όλον τον κόσμο, στα τελικά που θα πραγματοποιηθούν στη Γερμανία, παράλληλα με την κανονική διοργάνωση. Το παιχνίδι στο οποίο θα συναγωνιστούν είναι ασφαλώς το 2006 Fifa World Cup της Electronic Arts και οι νικητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη διοργάνωση, που θα υλοποιηθεί στο στάδιο «Adidas World of Football», χωρητικότητας 8.500 θεατών. Περιττό ν’ αναφέρουμε ότι ο νικητής θα παραλάβει πλούσια δώρα, όχι όμως και χρηματικό έπαθλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή