Santander: πρόθεση εξαγοράς της A&L

Santander: πρόθεση εξαγοράς της A&L

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ύψη ρεκόρ εκτινάχθηκε χθες η τιμή μετοχής της Alliance & Leicester Plc (A&L), έπειτα από δημοσίευμα που έφερε το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ισπανίας, Santander, να έχει εμπλακεί σε κατ’ αποκλειστικότητα συνομιλίες για την εξαγορά της βρετανικής τράπεζας, αντί ποσού υψηλότερου των 6,5 δισ. στερλινών (12 δισ. δολαρίων).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας City AM, ο διευθύνων σύμβουλος της A&L, Ρίτσαρντ Πιμ, άφησε να εννοηθεί ότι θα αποδεχθεί προσφορά 6,7 δισ. στερλινών. Αυτό είχε αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής μετοχής της Α&L περισσότερο από 9%, στις 1.277 πένες, ύψος που καταρρίπτει το ιστορικό ρεκόρ των 1.254 πενών, το οποίο κατεγράφη στις αρχές του έτους. Σημειωτέον ότι κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές των επίσης βρετανικών τραπεζών Northern Rock και Bradford & Bingley, οι οποίες θεωρούνται πιθανοί στόχοι προσφοράς.

Πάντως, τόσο η A&L όσο και η Santander αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα, στο οποίο δεν αναφέρονται πηγές. Προγενέστερα δημοσιεύματα έφεραν τις δύο τράπεζες να έχουν πραγματοποιήσει επαφές, ενώ οι φήμες στην αγορά θέλουν την έβδομη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Βρετανίας να προσελκύει ενδιαφερομένους. Σύμφωνα με τη City AM, οι συνομιλίες με τη Santander ανέκυψαν μετά την απόρριψη, εκ μέρους της A&L, προσφοράς 5,8 δισ. στερλινών από τη γαλλική Crdit Αgricole.

Υπενθυμίζεται ότι, το 2004, η Santander εξαγόρασε τη βρετανική Abbey National αντί 9,65 δισ. στερλινών και επί μακρόν φημολογείται ότι θα προχωρήσει σε νέα εξαγορά στην ίδια χώρα, προκειμένου να περικόψει ακόμα μεγαλύτερο κόστος. Αυτή την εβδομάδα, η ισπανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο συνομιλιών για την πώληση των δραστηριοτήτων ασφαλειών ζωής της Abbey, των οποίων η αξία θα μπορούσε να φθάσει έως και τα 4 δισ. στερλίνες, συμβάλλοντας -σύμφωνα με τους αναλυτές- στη χρηματοδότηση μιας συμφωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή