ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημόσιο: προσδοκίες για 480 εκατ. ευρώ από το Ταμιευτήριο

Με κεφαλαιοποίηση μεταξύ 1,4 και 1,6 δισ. ευρώ θα εισαχθεί στο Χ.Α. το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Τ.Τ.), με την κυβέρνηση να επιδιώκει την άντληση 480 εκατ. ευρώ από τη διάθεση του 25 – 30% των μετοχών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η δημόσια εγγραφή θα ξεκινήσει στις 31 Μαΐου, ενώ το ενημερωτικό δελτίο θα κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μεθαύριο Πέμπτη.

Ηδη έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις παρουσίασης της έκδοσης από τη διοίκηση της τράπεζας σε αναλυτές και θεσμικούς επενδυτές. Κύριοι ανάδοχοι για την εγχώρια δημόσια προσφορά είναι η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ για τη διεθνή προσφορά η JP Μorgaκαι η GoldmaSachs.

Ισχυρό κίνητρο για τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στην έκδοση αποτελεί το κίνητρο διακράτησης που προσφέρει το ελληνικό Δημόσιο: θα διανείμει μία δωρεάν μετοχή για κάθε μία μετοχή στους επενδυτές που θα αποκτήσουν προσφερόμενες μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατά τη δημόσια προσφορά, υπό την προϋπόθεση ότι θα τις διακρατήσουν για χρονική περίοδο 6 μηνών. O μέγιστος αριθμός των δωρεάν μετοχών θα είναι οι 100 μετοχές ανά δικαιούχο επενδυτή.