Boeing: στηρίζεται στο 787 Dreamliner για να ξεπεράσει σε πωλήσεις την Airbus

Boeing: στηρίζεται στο 787 Dreamliner για να ξεπεράσει σε πωλήσεις την Airbus

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επιτυχία του 787 Dreamliner στηρίζει τις ελπίδες του ο αμερικανικός κολοσσός αεροναυπηγικής Boeing για να ενισχύσει τη θέση του έναντι της κορυφαίας ευρωπαϊκής ανταγωνίστριας Airbus, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The New York Times». «Εάν το ντεμπούτο του 787 στεφθεί με επιτυχία, τότε η Boeing μπορεί να υπερισχύσει της Airbus αποφασιστικά. Εάν αποτύχει, τότε η Boeing, ενδεχομένως, να παραμείνει σε αδύνατη θέση για πολύ καιρό», αναφέρεται στο δημοσίευμα. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 787 Dreamliner θα αποτελεί το πρώτο αεροσκάφος που σχεδιάζει και κατασκευάζει η Boeing κατά την τελευταία δεκαετία. H αξιοποίηση του αεροσκάφους από τις εταιρείες της πολιτικής αεροπορίας θα επικεντρώνεται σε μακρινά αεροπορικά ταξίδια δίχως ενδιάμεσες στάσεις. Ηδη έχει εξασφαλιστεί από την Κίνα η παραγγελία 60 αεροσκαφών για το μεσαίου μεγέθους 787 Dreamliner, το οποίο θα είναι ετοιμοπαράδοτο.

Τα τελευταία χρόνια ήταν αρκετά δυσμενή για τον αμερικανικό κολοσσό, καθώς έχασε την πρωτοκαθεδρία του λόγω του σκληρού ανταγωνισμού που ασκήθηκε από την Airbus. Βρέθηκε, παράλληλα, στο επίκεντρο σκανδάλων σ’ ό,τι αφορά τη σύναψη συμβάσεων με το Πεντάγωνο, οδηγώντας σε φυλάκιση τον οικονομικό διευθυντή του ομίλου Μάικλ Σιρς. Επίσης οι διευθύνοντες σύμβουλοι Φίλιπ Κόντιτ και Χάρι Στόνουσιφερ υπέβαλαν την παραίτησή τους τον Δεκέμβριο του 2003 και τον Μάρτιο του 2005, αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή