ΗΠΑ: νέος επικεφαλής στην Toyota μετά το κρούσμα σεξουαλικής παρενόχλησης

ΗΠΑ: νέος επικεφαλής στην Toyota μετά το κρούσμα σεξουαλικής παρενόχλησης

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με αλλαγή προσώπων και αναθεώρηση των πολιτικών της, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα τα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κάθε είδους διακρίσεων, απαντά -έστω και καθυστερημένα- η Toyota Μοtor B. Αμερικής σε πρόσφατη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης. H υπάλληλος της Σαγιάκα Κομπαγιάσι κατηγορεί τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Χιντεάκι Οτάκα ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά, αφ’ ης στιγμής εκείνος λειτουργούσε ως απευθείας προϊστάμενός της. Παρά το ότι επανειλημμένως είχε ζητήσει την παρέμβαση των αρμοδίων, ουδείς κινήθηκε.

Η ενάγουσα αξιώνει από τον κ. Οτάκα και την Toyota Motor αποζημίωση της τάξεως των 190 εκατομμυρίων δολαρίων. O διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας απομακρύνθηκε, μόλις του κοινοποιήθηκε η αγωγή.

Στη θέση του ανέλαβε πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της Toyota Motor B. Αμερικής ο Γιούκι Φούνο από την Toyota Motor Sales των ΗΠΑ. Ακόμα, η Toyota Motor B. Αμερικής συνέστησε ομάδα για να επανεξετάσει τις πολιτικές, τις διαδικασίες και τις δράσεις, που αφορούν την παρενόχληση και τις διακρίσεις. Επίσης, η αυτοκινητοβιομηχανία θα ενισχύσει την εκπαίδευση των ανώτατων διοικητικών στελεχών, καθώς και τις διαδικασίες, ώστε να υπάρξει άμεση ανταπόκριση σε καταγγελίες για παρενόχληση.

Η ίδια η μητρική Toyota δηλώνει, άλλωστε, ότι δεν έχει παρά μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση και τις διακρίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή