EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδια εξαγοράς της Banco Pactual από την UBS ΑG

Η ελβετική τράπεζα UBS AG αποκάλυψε χθες τα σχέδιά της για την εξαγορά της βραζιλιανής επενδυτικής τράπεζας Banco Pactual έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια προσπάθεια διείσδυσης σε μια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομικώς αγορές στον κόσμο. Η Banco Pactual, η οποία τελεί υπό καθεστώς ιδιωτικής ιδιοκτησίας και η οποία δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, θα βοηθήσει την UBS να διευρύνει τις δραστηριότητές της στις επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές καθώς και στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων στη Βραζιλία. Η εξαγορά της Banco Pactual είναι η μεγαλύτερη της UBS μετά την εξαγορά του αμερικανικού χρηματιστηριακού οίκου Paine Webber έναντι 11,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το 2000. Η UBS ακολούθησε επί αρκετά χρόνια μια στρατηγική για την εξαγορά μικρών τραπεζών, ώστε να ενισχύσει τη θέση της ως του μεγαλύτερου διαχειριστή ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων, αποφεύγοντας τις εξαγορές μεγάλων τραπεζικών οργανισμών. Στόχος της UBS είναι η τόνωση της παρουσίας της σε χώρες με αναδυόμενες αγορές, οι οποίες αναπτύσσονται ταχύτατα σε συγκεκριμένους τομείς και ιδιαίτερα στον τραπεζικό κλάδο.

Δυσοίωνες προβλέψεις από RΕF

Το ινστιτούτο REF, η τρίτη σε μέγεθος δεξαμενή σκέψεως στην Ιταλία, αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του αναφορικά με τον ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας το 2007 και κάλεσε την κυβέρνηση να εκμεταλλευθεί την παρούσα διεθνή συγκυρία, υιοθετώντας σκληρά αλλά αναγκαία οικονομικά μέτρα. Στην τριμηνιαία έκθεσή του, το REF αναφέρει ότι αναμένει αύξηση του ρυθμού του ιταλικού ΑΕΠ κατά 1,3% από 1,4% που είχε προβλέψει κατά το παρελθόν. Για το 2006 το ινστιτούτο REF διατηρεί τις προβλέψεις του στο 1,4%. Σημειωθήτω ότι το 2005 η ιταλική οικονομία παρουσίασε μηδενικό ρυθμό οικονομικής αναπτύξεως, για δεύτερο κατά σειράν έτος την παρελθούσα τριετία, ωστόσο το δημοσιονομικό της έλλειμμα αυξήθηκε κατά 4,6% σε σχέση με το ΑΕΠ, φθάνοντας στο πιο υψηλό επίπεδο από το 1996. Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας έχει αυξηθεί στο 106,4% έναντι του ΑΕΠ.

Αύξηση κερδών για τη Lazard

Η Lazard Ltd, η εταιρεία οικονομικών συμβούλων, η οποία έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε χθες ότι τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο εφέτος σημείωσαν άνοδο μετά από αναπροσαρμογή κατά 68%, υποβοηθούμενα από προμήθειες συγχωνεύσεων και εξαγορών. Ειδικότερα, τα κέρδη της Lazard αυξήθηκαν την προαναφερθείσα περίοδο στα 52,5 εκατομμύρια δολάρια ή κατά 51 σεντς ανά μετοχή, από τα 31,3 εκατομμύρια δολάρια ή κατά 31 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ανοδικά η μετοχή της Vodafone

Ανοδο κατά 4% σημείωσε η τιμή μετοχής του ομίλου κινητής τηλεφωνίας Vodafone Group έπειτα από εικοτολογίες ότι πρόκειται να πωλήσει το 45% του μετοχικού της μεριδίου που διατηρεί στην αμερικανική θυγατρική της, τη Verizon Communications. Την προοπτική αυτή ανέφερε σε δημοσίευμά της η βρετανική ημερησία The Daily Telegraph, προσθέτοντας ότι η Verizon ορίζει ως ενδεικτική τιμή το ποσόν των 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Απολύσεις προσωπικού

Η ΝΤL Ιnc., η μεγαλύτερη εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης στη Βρετανία, σχεδιάζει να απολύσει 6.000 άτομα, ήτοι το ένα τρίτο του προσωπικού της, μετά την εξαγορά της Telewest Global Inc. έναντι 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι ζημίες της το πρώτο τρίμηνο εφέτος έφθασαν τα 119,9 εκατομμύρια στερλίνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή