Ξεπέρασαν τις δυσκολίες αλλά έχουν δρόμο ακόμη οι γερμανικές τράπεζες

Ξεπέρασαν τις δυσκολίες αλλά έχουν δρόμο ακόμη οι γερμανικές τράπεζες

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γερμανικές τράπεζες, οι οποίες επί μακρόν βρέθηκαν αντιμέτωπες προβλημάτων, τελικώς ξεπερνούν τη δύσκολη καμπή· θα πρέπει, όμως, να διανύσουν αρκετή πορεία έως ότου φθάσουν τους διεθνείς ανταγωνιστές τους, όπως ανακοίνωσε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Γερμανίας.

Η κερδοφορία των γερμανικών τραπεζών, οι οποίες λειτουργούν σε μία κορεσμένη αγορά που κυριαρχείται από υποστηριζόμενους από το κράτος πιστωτές, υστερούν εδώ και αρκετό χρόνο των διεθνών ανταγωνιστών τους. Τους τελευταίους, όμως, μήνες πολλές από αυτές ανέφεραν ότι σημείωσαν ικανοποιητική κερδοφορία ύστερα από χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της Commerzbank, της δεύτερης σε μέγεθος τράπεζας της Γερμανίας.

«Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2005 σηματοδοτούν τον ερχομό της ανοίξεως» όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γιόχεν Ζάνιο, επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιογοράς της Γερμανίας. Σύμφωνα με τα λεχθέντα του «για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια οι τραπεζικοί όμιλοι που καλύπτονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βγήκαν από το κόκκινο» πρόσθεσε ο κ. Ζάνιο, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα γερμανικών τραπεζών, πέρυσι.

Τα σχόλιά του σε ηπιότερο τόνο από προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει κατά το παρελθόν, είναι αποτέλεσμα της βελτιώσεως της οικονομικής αποδόσεως και της εξυγιάνσεως του γερμανικού τραπεζικού κλάδου. Ωστόσο, οι γερμανικές τράπεζες δεν επέτυχαν τον μέσο όρο κερδοφορίας των ανταγωνιστών τους, κατά τον κ. Ζάνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή