Σχέδια για αύξηση μερίσματος από την Deutsche Post

Σχέδια για αύξηση μερίσματος από την Deutsche Post

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ. Την αύξηση του μερίσματός της εξετάζει ως ενδεχόμενο η Deutsche Post, η μεγαλύτερη εταιρεία ταχυδρομείων στη Γηραιά ήπειρο. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλός της, Κλάους Τσουμβίνκελ, μέσα στις προοπτικές εντάσσεται και η εκ νέου αγορά μετοχών, ούτως ώστε να ενισχυθεί η αξία τους. Μετά την ανακοίνωση αυτών των σχεδίων η τιμή της μετοχής της Deutsche Post στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης εμφάνισε χθες το πρωί τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 9,5 μηνών. Συγκεκριμένα ενισχύθηκε 3,9%, ήτοι 88 λεπτά, στα 23,24 ευρώ. Συνολικά, από τις αρχές του έτους η μετοχή έχει ανέλθει 13% και τα γερμανικά ταχυδρομεία αποτιμώνται σήμερα σε 27,5 δισ. ευρώ.

Από μέρους του ο κ. Τσουμβίνκελ διευκρίνισε ότι επιδιώκει να αυξήσει το μέρισμα ως αναλογία επί των καθαρών κερδών από το ισχύον 37,4% σήμερα. Πάντως, η εταιρεία, η οποία επανέλαβε τις προβλέψεις της περί του τρέχοντος έτους, αναμένει λειτουργικά κέρδη τα οποία θα αυξηθούν τουλάχιστον στα 5 δισ. ευρώ έως το 2009.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία εξαετία η Deutsche Post έχει διαθέσει σχεδόν 20 δισ. δολάρια σε εξαγορές εκτός συνόρων, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών DHL και Exel· κι αυτό για να είναι προετοιμασμένη, διότι το 2008 εκπνέει το χρονοδιάγραμμα του εσωτερικού της μονοπωλίου στις ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Τέλος, αναφέρεται ότι οι αμερικανικές δραστηριότητες της DHL θα παρουσιάσουν ζημίες και πάλι το 2006 και το 2007, ενώ το παρελθόν έτος είχαν απώλειες της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ. H αποκατάσταση της κερδοφορίας τοποθετείται το 2009, όπως αναφέρει η Deutsche Post.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή