ΗΠΑ: Στα δικαστήρια Arcelor κατά Mittal

ΗΠΑ: Στα δικαστήρια Arcelor κατά Mittal

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αμερικανική δικαιοσύνη προσφεύγει η Arcelor, στρεφόμενη κατά της ανταγωνίστριας και υποψήφιας αγοράστριάς της Mittal Steel και κατηγορώντας τη για παραβίαση εμπορικού σήματος. Η αγωγή που κατέθεσε χθες σε δικαστήριο των ΗΠΑ η υπ’ αριθμόν 2 χαλυβουργία του κόσμου αφορά την τεχνολογία Usibor, την οποία χρησιμοποιεί σε χάλυβα μεγάλης ανθεκτικότητας για ταμπλό αυτοκινήτου.

Εκπρόσωπος της Arcelor διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία «προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματά της και το ίδιο θα έπραττε και αν επρόκειτο για άλλον ανταγωνιστή». Παρότι στελέχη της εταιρείας επιμένουν πως «ο τρόπος προστασίας των πνευματικών μας δικαιωμάτων δεν έχει καμιά σχέση με την προσφορά της Mittal», είναι γεγονός ότι η αγωγή έπεται κατά δύο ημέρες των δηλώσεων του δισεκατομμυριούχου Λακσμί Μιτάλ, ο οποίος εμφανίζεται να επιδιώκει φιλικές συνομιλίες με την Arcelor, που προς το παρόν ανθίσταται στην επιθετική προσφορά του, ύψους 22,8 δισ. ευρώ.

Η τεχνολογία Usibor της Arcelor χρησιμοποιεί βόριο, μη μεταλλικό στοιχείο, που ενισχύει τον χάλυβα στα αυτοκίνητα και βελτιώνει την ανθεκτικότητά τους σε περιπτώσεις πρόσκρουσης. Οι Arcelor και Mittal επιζητούν την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά χάλυβα αυτοκινήτων. Η Mittal είναι η υπ’ αριθμόν 1 προμηθεύτρια στις ΗΠΑ, με πελάτες όπως η General Motors. Από την πλευρά της, η Arcelor προμηθεύει τον χάλυβα για κάθε δεύτερο αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Τον Μάρτιο, η Arcelor εξαγόρασε την καναδική Dofasco αντί 5,5 δισ. δολαρίων Καναδά, για να αποκτήσει μερίδιο 10% στην αγορά χάλυβα αυτοκινήτων της Βόρειας Αμερικής και συμβάσεις με τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, Toyota Motor. Στο πλαίσιο της άμυνάς της, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα μεταβιβάσει την Dofasco.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή