EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά η τιμή «μαύρου χρυσού» και μετάλλων

Ανοδο σημείωσε χθες η τιμή του πετρελαίου και των βασικών μετάλλων στην αγορά του Λονδίνου. Η τιμή του πετρελαίου τύπου «Brent» για τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε άνοδο κατά ένα δολάριο στα 73,48 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του «μαύρου χρυσού» ήταν αυξημένη κατά 1,05 δολ. στα 73,17 δολάρια το βαρέλι. Ανοδική ήταν η τιμή του χρυσού που έκλεισε στα 724,50 δολάρια η ουγγιά και του αργύρου που διεμορφώθη στα 14,93 δολάρια η ουγγιά. Η τιμή του χαλκού παρουσίασε άνοδο στα 8.500 δολάρια ο τόνος αυξημένος κατά 430 δολάρια από την τιμή κλεισίματος της περασμένης Τετάρτης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η τιμή του χαλκού οδεύει προς τα 8.800 δολάρια ο τόνος. Ανοδο κατά 85 δολάρια σημείωσε και η τιμή του αλουμινίου, η οποία διεμορφώθη στα 3.310 δολάρια ο τόνος.

Υψηλά η μεταποίηση

Το υψηλότερο ποσοστό ανόδου, σε διάστημα ενός περίπου έτους, σημείωσε η παραγωγή του μεταποιητικού τομέα της Βρετανίας τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία τα οποία ενισχύουν τις απόψεις των αγορών περί αυξήσεως των επιτοκίων εκ μέρους της Τράπεζας της Αγγλίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας, η παραγωγή του μεταποιητικού τομέα σημείωσε άνοδο τον περασμένο Μάρτιο κατά 0,7%, έπειτα από πτώση κατά 0,1% τον μήνα Φεβρουάριο. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό αυξήσεως από τον Απρίλιο του 2005 και ξεπερνά αισθητά τις προσδοκίες έγκυρων παραγόντων της αγοράς. Σε σχετικό ανακοινωθέν, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας διευκρινίζει ότι η άνοδος της παραγωγής του μεταποιητικού τομέα οφείλεται στην αναζωπύρωση της παραγωγής εξοπλισμών για τον μεταφορικό κλάδο καθώς και ηλεκτρικών αγαθών κυρίως δε δεκτών τηλεοράσεως. Η DSG International, η μεγαλύτερη επιχείρηση λιανικού εμπορίου ηλεκτρικών ειδών στη Βρετανία, η οποία συμπεριλαμβάνει τις εταιρείες Cyrrus, Dixons και CP World, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ο «πυρετός» για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, έδωσε μια αισθητή ώθηση προς τα άνω στις πωλήσεις τηλεοράσεων με επίπεδη οθόνη.

Αύξηση κερδών για ING Group

Ο ολλανδικός χρηματοπιστωτικός όμιλος ING Group NV ικανοποίησε πλήρως τις προσδοκίες της αγοράς με την άνοδο των καθαρών κερδών του το πρώτο τρίμηνο εφέτος κατά 3,3%. Η άνοδος της κερδοφορίας του ομίλου οφείλεται στην ανοδική απόδοση του κλάδου της λιανικής τραπεζικής, καθώς και του κλάδου ασφαλειών στην Ασία. Ικανοποιητική ήταν επίσης και η απόδοση του κλάδου στεγαστικών δανείων στην Ολλανδία. Ο όμιλος ΙΝG ανέφερε σε ανακοινωθέν του ότι τα καθαρά του κέρδη αυξήθηκαν την προαναφερθείσα περίοδο στα 2,01 δισ. ευρώ από το 1,94 δισ. ευρώ, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι. Στην κερδοφορία του συμπεριλαμβάνονται έκτακτα έσοδα 400 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα της ικανοποιητικής οικονομικής αποδόσεως του ομίλου ING, η τιμή της μετοχής του σημείωσε χθες άνοδο στο χρηματιστήριο του Αμστερνταμ κατά 1,6%.

Ζημίες για τη Lufthansa

Πτώση πλέον του 2% σημείωσε χθες στα γερμανικά χρηματιστήρια η τιμή της μετοχής της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, μετά την ανακοίνωσή της σύμφωνα με την οποία οι λειτουργικές της ζημίες το πρώτο τρίμηνο εφέτος τριπλασιάσθηκαν στα 75 εκατ. ευρώ. Τον περασμένο Μάρτιο η Lufthansa είχε ανακοινώσει ότι για το 2006 αναμένει ότι τα λειτουργικά της κέρδη θα διαμορφωθούν στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, ήτοι στα 577 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος της Lufthansa είναι να αυξήσει τα λειτουργικά της κέρδη στο ένα δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή