EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γαλλία: ελπίδες για άνοδο 0,6% της ανάπτυξης στο β΄ τρίμηνο

Ανοδο κατά 0,6% αναμένεται ότι θα σημειώσει το δεύτερο τρίμηνο εφέτος ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης της Γαλλίας, μετά την άνοδο του 0,7% το πρώτο τρίμηνο, όπως ανέφερε στην ετήσια έκθεσή της η Τράπεζα της Γαλλίας. Στην έκθεσή της, η Τράπεζα της Γαλλίας αναφέρει ότι ο δείκτης της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης για τον μήνα Απρίλιο μειώθηκε στους 106 βαθμούς από τους 108 βαθμούς τον μήνα Μάρτιο. Σημειώνει, ωστόσο, ότι η προοπτική για τη μελλοντική της εξέλιξη εξακολουθεί να είναι ικανοποιητική. «Η προοπτική της επιχειρηματικής δραστηριότητας για τους επόμενους μήνες παραμένει ευνοϊκή», τονίζει η Τράπεζα της Γαλλίας, διευκρινίζει όμως ότι οι νέες παραγγελίες θα σημειώσουν ελαφρά πτώση.

Συνομιλίες για τα χρέη

Ο αγγλογαλλικός όμιλος διαχείρισης της υποθαλάσσιας σήραγγας στη Μάγχη, η οποία ενώνει τη Βρετανία και τη Γαλλία, γνωστότερος ως Eurotunnel, διεξάγει συνομιλίες που ενδέχεται να καταλήξουν σε νέα συμφωνία για την εξόφληση των χρεών του, υπό την προϋπόθεση πως την επιχείρηση θα αναλάβει νέα διοίκηση με νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ειδικότερα, ο όμιλος Eurotunnel επιβεβαίωσε χθες ότι διεξάγει συνομιλίες με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs και την αυστραλιανή τράπεζα Macquarie για εξεύρεση λύσης αναφορικά με την εξόφληση του χρέους του, το οποίο ανέρχεται σε 6 δισεκατομμύρια στερλίνες (11,36 δισεκατομμύρια δολάρια). Σημειωθήτω ότι τον περασμένο μήνα ο όμιλος Εurotunnel κατόρθωσε να κερδίσει από τους διεθνείς πιστωτές του νέα προθεσμία για την εξόφληση των χρεών του η οποία λήγει στις 12 Ιουλίου. Εκπρόσωπος του ομίλου Eurotunnel δήλωσε χθες στο Λονδίνο ότι η επιχείρηση αναμένει πως οι σχετικές συνομιλίες θα καταλήξουν σε επιτυχία συντόμως και ενδεχομένως εντός του τρέχοντος μηνός. Οι δηλώσεις αυτές ακολουθούν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο όμιλος Eurotunnel και οι πιστωτές του εξετάζουν την προοπτική εκδόσεως ενός υβριδικού ομολόγου μετατρέψιμου σε μετοχές ή σε αξιόγραφο χρέους. H Eurotunnel ιδρύθηκε ως επιχείρηση το 1986. Τα προβλήματά της προέρχονται από το υψηλό κόστος εκσκαφής και από τις καθυστερήσεις ενάρξεως της λειτουργίας της σήραγγας και παράδοσής της στην κυκλοφορία.

Πάνω τα κέρδη της Νikon

Η ιαπωνική Nikon Corp. ανέφερε χθες ότι τα ετήσια καθαρά της κέρδη πέρυσι σημείωσαν άνοδο κατά 20% χάρις στην ισχυρή ζήτηση για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές καθώς και στη χαμηλή ισοτιμία του ιαπωνικού γιεν. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την πρόβλεψη ότι εφέτος η κερδοφορία της αναμένεται να είναι ισχνότερη από αυτή που αναμένεται. Σε ανακοινωθέν της η Nikon αναφέρει ότι τα καθαρά κέρδη για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου σημείωσαν άνοδο κατά 20%, στα 37 τρισεκατομμύρια γιεν (337,5 εκατ. δολάρια) ενώ εμπειρογνώμονες είχαν εκφράσει την άποψη πως θα διαμορφώνονταν στα 39 τρισεκατομμύρια γιεν. Η Νikon Corp. είναι η πέμπτη σε μέγεθος επιχείρηση κατασκευής ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο.

Παραίτηση στην CΑ

Η αμερικανική CA Inc., η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία λογισμικού και σωμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, ανακοίνωσε χθες ότι ο οικονομικός της διευθυντής Ρόμπερντ Ντέιβις θα παραιτηθεί από τα καθήκοντά του. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά στέλεχος της CA Inc. που παραιτείται από τον περασμένο μήνα. Ο Ρόμπερτ Ντέιβις είχε προσληφθεί στην CA Inc. τον Φεβρουάριο του 2005. Θα παραμείνει πάντως για βραχύ χρονικό διάστημα στη θέση του οικονομικού διευθυντή της επιχειρήσεως για να βοηθήσει στη μετάβαση καθηκόντων στους διαδόχους του, όπως αναφέρεται σε σχετικό ανακοινωθέν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή