ΒΑΑ: Επιμένει αρνητικά στην προσφορά των 8,75 δισ. στερλινών της Ferrovial

ΒΑΑ: Επιμένει αρνητικά στην προσφορά των 8,75 δισ. στερλινών της Ferrovial

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Αμετακίνητη στη θέση της εμφανίζεται η βρετανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων BAA και απορρίπτει την προσφορά των 8,75 δισ. στερλινών από την ισπανική Ferrovial. Σημειωτέον ότι τα ετήσια λειτουργικά κέρδη της ενισχύθηκαν 8,1%, στα 710 εκατομμύρια στερλίνες, με περικοπές κόστους και αυξημένες πωλήσεις στα καταστήματα των αεροδρομίων.

Επιπλέον, η BAA έχει εξασφαλίσει τη συμπαράσταση των μετόχων της για να αποκρούσει την προσέγγιση της Ferrovial, προσφέροντάς τους υψηλότερο μέρισμα. Το τρέχον οικονομικό έτος 2006-2007, επίσης, προβλέπει αύξηση της επιβατικής κίνησης. Τα μεικτά κέρδη της BAA, η οποία μεταξύ άλλων διαχειρίζεται και τα αεροδρόμια Χίθροου, Γκάτγουικ και Στάνστεντ του Λονδίνου, ανήλθαν σε 620 εκατομμύρια στερλίνες το οικονομικό έτος με λήξη στις 31 Μαρτίου 2006.

«Οι επενδυτές δίνουν περισσότερο βάρος στο εάν η Ferrovial θα προχωρήσει σε αύξηση της προσφοράς της, το οποίο δεν αποκλείεται, και στο εάν εμφανιστούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, το οποίο δεν θεωρείται πιθανό», επισημαίνουν αναλυτές. Τέλος, η επιβατική κίνηση ενισχύθηκε 2% το οικονομικό 2006 και υστερούσε των προσδοκιών, αλλά το 2007 θα αναθερμανθεί κατά 3,5%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή