Απορρίπτει τη διάσπαση των δραστηριοτήτων της η Vivendi

Απορρίπτει τη διάσπαση των δραστηριοτήτων της η Vivendi

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O γαλλικός όμιλος Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και τηλεπικοινωνιών Vivendi απέρριψε, σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα του μετόχου του, της εταιρείας χαρτοφυλακίου Sebastian Holding για διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του, ενώ διέψευσε ότι η εταιρεία αυτή υπέβαλε πρόταση για την εξαγορά του έναντι 40 δισεκατομμυρίων και πλέον ευρώ.

«Υστερα από φιλικές συνομιλίες με την Vivendi κατόπιν αιτήματός της υπέβαλε πρόταση για την εξαγορά της έναντι 33,5 ευρώ ανά μετοχή, όπως δήλωσε πηγή προσκείμενη στην Sebastian Holding στο πρακτορείο «Ρόιτερς».

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Vivendi σε δηλώσεις του στο ίδιο πρακτορείο ισχυρίσθηκε ότι «η Vivendi δεν έλαβε ποτέ προσφορά».

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Vivendi, η οποία διαχειρίζεται την μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο, την Universal Music Group, βρίσκεται στο επίκεντρο φημολογίας ότι ενδέχεται να αποχωριστεί από ορισμένες επιχειρηματικές της δραστηριότητες, προκειμένου να δώσει σε αυτές μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία.

Πάντως, σε περίπτωση κατά την οποία η Vivendi διαπασθεί, θα απολέσει το προνόμιο της διεθνούς φορολογικής ενοποίησης, το οποίο ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η Sebastian Holding, η οποία διατηρεί μετοχικό μερίδιο στην Vivendi της τάξεως του 4% αρνήθηκε χθες να προβεί σε οιοδήποτε σχόλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή