Παράταση της θητείας Γκαρνιέ αποφάσισε η GlaxoSmithKline

Παράταση της θητείας Γκαρνιέ αποφάσισε η GlaxoSmithKline

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Παράταση της θητείας του διευθύνοντος συμβούλου της Ζαν-Πιερ Γκαρνιέ αποφάσισε η GlaxoSmithKline· παράλληλα, διευκρίνισε ότι θα διατηρήσει τη βάση της στη Βρετανία ανεξαρτήτως των απειλών, που εκτοξεύουν οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων. O κ. Γκαρνιέ θα αποχωρούσε από την εταιρεία, η οποία είναι και η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ευρώπης, τον Οκτώβριο του 2007 με τη συμπλήρωση των 60 χρόνων της. Τελικώς, όμως, θα παραμείνει έως τον Μάιο του 2008, ενώ, σημειωτέον, είχε αναλάβει καθήκοντα μετά τη συγχώνευση της Glaxo Wellcome με τη SmithKline Beecham το 2000.

O κ. Γκαρνιέ ανέφερε ότι η διετία έως τη συνταξιοδότησή του είναι πολύ σημαντική για την εταιρεία· επίσης, τόνισε ότι αισθάνεται πολύ υπερήφανος που θα προλάβει να δει την ολοκλήρωση των προγραμμάτων για τα νέα φάρμακα και εμβόλια. Αναφορικά με τις οργανώσεις προστασίας των ζώων, μέτοχοι της GlaxoSmithKline απειλήθηκαν από ακραίους ακτιβιστές ότι θα δοθούν τα στοιχεία τους στο Ιντερνετ, εάν δεν πωλήσουν τις μετοχές τους. H φαρμακευτική χρησιμοποιεί ζώα στα πειράματά της και, όπως δήλωσε, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Αντιθέτως, εξασφάλισε δικαστική εντολή, με την οποία απαγορεύεται η δημοσιοποίηση στοιχείων, ειδάλλως επιβάλλεται ποινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή