Πτώση πάνω από ένα δολάριο ο μαύρος χρυσός

Πτώση πάνω από ένα δολάριο ο μαύρος χρυσός

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτώση μεγαλύτερη του 1 δολαρίου επέφεραν χθες στις τιμές του πετρελαίου οι φόβοι ότι η ακριβή ενέργεια πυροδοτεί τον πληθωρισμό, με πιθανό κίνδυνο για την οικονομική ανάπτυξη. Κατά τις απογευματινές ώρες, στο Λονδίνο, η τιμή του Brent υποχωρούσε κατά 1,14 δολ. στα 68,94 δολ. το βαρέλι. Την ίδια ώρα, η τιμή του αργού της Νέας Υόρκης κατέγραφε απώλειες 1,18 δολ., στα 68,35 δολ. το βαρέλι.

Στην εξέλιξη συνέβαλαν τα στοιχεία που κατέδειξαν αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι τα διυλιστήρια εκμεταλλεύθηκαν μόλις το 89,8% της παραγωγικής δυνατότητάς τους, μειώνοντας τη χρήση κατά 0,4% σε σχέση με μία εβδομάδα πριν.

Η αρχική σταθεροποίηση των πετρελαϊκών τιμών, πάντως, σε συνδυασμό με την εξασθένηση του δολαρίου, αλλά και τα στοιχεία περί τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, ώθησαν ανοδικά τις τιμές των μετάλλων στο Λονδίνο, οι οποίες όμως υποχώρησαν και πάλι στη συνέχεια, εν μέσω νέου κύματος ρευστοποιήσεων. Η τιμή του χρυσού, που κατέγραψε κέρδη σχεδόν 4% έναντι του προχθεσινού κλεισίματός της στη Νέα Υόρκη, υποχώρησε τελικά κάτω από τα 700 δολ. η ουγγιά. Η τιμή του χαλκού, που έφθασε ώς και τα 8.560 δολ. ο τόνος, υποχωρούσε το απόγευμα στα 8,215 δολ., έναντι 8.325 στα οποία είχε κλείσει προχθές. Τέλος, η τιμή του αλουμινίου απώλεσε τα αρχικά κέρδη της, που την είχαν οδηγήσει στα 2.970 δολ. ο τόνος, υποχωρώντας στα 2.900 δολ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή