EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Airbus: 430 παραδόσεις φέτος και νέο μοντέλο μακρινών προορισμών

Ο αεροναυπηγικός όμιλος Airbus θα παραδώσει περίπου 430 αεροσκάφη το 2006, όπως ανέφερε χθες και πρόσθεσε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο μακρινών προορισμών για να ανταγωνισθεί αντίστοιχο αεροσκάφος της Boeing Co. Την είδηση ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus Γκιουστάβ Ουμπέρ και ότι ο ρυθμός αυξήσεως των παραδόσεων με τα 430 αυτά αεροσκάφη διαμορφώνεται στο 13%. Σημειωθήτω ότι η Airbus το 2005 είχε καταρρίψει ρεκόρ με την παράδοση 378 αεροσκαφών. Η τιμή της μετοχής της Airbus σημείωσε χθες άνοδο στο χρηματιστήριο του Παρισιού κατά 3,4% στα 28,67 ευρώ. Αποκαλυπτική ήταν η είδηση που ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Ουμπέρ ότι η Αirbus σχεδιάζει να βελτιώσει το μοντέλο A350, γεγονός που θα τις επιτρέψει να αυξήσει τις πιθανότητές της στην προσέλκυση νέων παραγγελιών εκ μέρους της Singapore Airlines και του εθνικού αερομεταφορέα των Εμιράτων. Σύμφωνα με τα λεχθέντα του κ. Ουμπέρ, οι βελτιώσεις στο μοντέλο A350 θα ολοκληρωθούν μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο που θα διεξαχθεί στο Φάρνμπροου της Αγγλίας η διεθνής αεροναυπηγική έκθεση. Η εκπρόσωπος του εμπορικού επιτρόπου των ΗΠΑ δήλωσε ότι «η Ουάσιγκτον δεν θα αποδεχθεί κάθε είδους κρατική επιχορήγηση η οποία θα συνδέεται με το A350 της Airbus και δεν πρόκειται να γίνει ως χειρονομία αποδεκτή». Αφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν.

Θα καταβάλει μέρισμα η Αlstom

Ο γαλλικός ενεργειακός και μηχανολογικός όμιλος Alstom αναμένεται να καταβάλει μέρισμα στους μετόχους του εφέτος μετά την επιστροφή του σε καθαρά κέρδη. Ο όμιλος Alstom ανακοίνωσε παράλληλα ότι η κερδοφορία του το οικονομικό έτος 2007-8 θα διαμορφωθεί στο ανώτατο επίπεδο των προβλέψεών του. Οπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν που εξέδωσε χθες ο όμιλος Alstom, το περιθώριο της κερδοφορίας του το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2008 θα σημειώσει άνοδο, σύμφωνα με σημερινές προβλέψεις του κατά 7%. Να σημειωθεί ότι ο όμιλος Alstom είχε φθάσει στο χείλος της χρεοκοπίας το 2004 αλλά διεσώθη τελικώς χάρις στην παρέμβαση της γαλλικής κυβερνήσεως, η οποία προετοίμασε τον δρόμο για την επιστροφή του στην κερδοφορία, μετά την εφαρμογή σχεδίου αναδιαρθρώσεως των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Alstom, Πατρίκ Κρον, σε δηλώσεις του χθες στο Παρίσι τόνισε ότι η επιχείρηση βρίσκεται ήδη σε νέα φάση, οδηγούμενη από την ανοδική πορεία της κερδοφορίας της, η οποία θα τύχει ακόμη πιο ικανοποιητικής εξελίξεως μετά τη συνεργασία της με την Bouygues, καθώς και από την ισχυρή θέση της σε αγορές υποδομής.

Διαψεύδει τις φήμες

Η γαλλική Saint-Gobain η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κατασκευαστικών υλικών στον κόσμο διέψευσε χθες δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία διεξάγει συνομιλίες για ενδεχόμενη συνεργασία ή συγχώνευση με τη γαλλική τσιμεντοβιομηχανία Lafarge. «Επειτα από πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στον Τύπο, η Saint-Gobin αναφέρει ότι δεν διεξάγει συνομιλίες οι οποίες θα μπορούσαν να την οδηγήσουν σε συγχώνευση με τον όμιλο Lafarge» όπως ανέφερε σε ανακοινωθέν η Saint-Gobin. Προ της διαψεύσεως, η τιμή της μετοχής και της Saint-Gobin και του ομίλου Lafarge είχε σημειώσει άνοδο στο χρηματιστήριο του Παρισιού κατά 2%.

Ανοδος κερδοφορίας

Η Τelekom Austria η οποία έχει προβεί σε αρκετές σοβαρές εξαγορές επιχειρήσεων τηλεπικοινωνιών στα Βαλκάνια, ανακοίνωσε χθες ότι η κερδοφορία της σημείωσε άνοδο κατά 17% στις κύριες δραστηριότητές της το τρίμηνο που έληξε τον περασμένο Μάρτιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή