Νέο εργοστάσιο της Hyundai στην Τσεχία

Νέο εργοστάσιο της Hyundai στην Τσεχία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία ύψους ενός δισ. ευρώ υπέγραψε η νοτιοκορεάτικη Hyundai Motor Co. για την κατασκευή εργοστασίου στη Τσεχία, δίνοντας αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν το τελευταίο εξάμηνο. Υπενθυμίζουμε ότι τους τελευταίους μήνες η Hyundai βρισκόταν στο επίκεντρο ενός σκανδάλου δωροδοκίας στο οποίο εμπλέκονται και στελέχη της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας. O πρόεδρος της Hyundai, στον οποίο έχουν απαγγελθεί καταγγελίες για την κατάχρηση πόρων της εταιρείας, τόνισε ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί η χρονική στιγμή έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του εργοστασίου.

Περισσότερο ακριβείς ήταν, από την άλλη πλευρά, κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Τσεχία επισημαίνοντας πως η έναρξη της παραγωγής στις νέες εγκαταστάσεις θα λάβει χώρα το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2009. «Δεν έχει αλλάξει ούτε ένας όρος στη σύμβαση», δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Μίλαν Ερμπάν, ο οποίος υπέγραψε τη συμφωνία με τον αντιπρόεδρο της Hyundai Κιμ Ντονγκ-Ζιν στη Σεούλ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα.

Το αριστερό κυβερνών κόμμα, εν όψει των γενικών εκλογών που είναι δρομολογημένες για τις αρχές του Ιουνίου θεωρεί ότι το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο της Hyundai είναι μια ένδειξη της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών στην οικονομική πολιτική της χώρας. «Θεωρώ πως η υπογραφή της συμφωνίας με την Hyundai είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της κυβέρνησης. Είναι κάτι περισσότερο από μια θετική είδηση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργού Τζίρι Παρουμπέκ. Ωστόσο, το εν λόγω σχέδιο έχει ήδη υποστεί καθυστερήσεις, με τον εκπρόσωπο της Hyundai να παραδέχεται καθυστερήσεις στην κατασκευή, τονίζοντας, όμως, ότι θα ολοκληρωθεί το σχέδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή