EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς πώληση και το 41,8% της Anglo American Plc

H Anglo American Plc, η οποία τον περασμένο μήνα εγκατέλειψε τον έλεγχο της AngloGold Ashanti Ltd, ανακοίνωσε χθες ότι σχεδιάζει να πουλήσει το μετοχικό της μερίδιο, ύψους 41,8%, που διατηρεί στη δεύτερη, εντός των τριών προσεχών ετών. Η ΑngloGold Ashanti Ltd είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση παραγωγής χρυσού στον κόσμο. Η Αν Νταν, εκπρόσωπος της ΑngloGold Ashanti Ltd, που εδρεύει στο Γιοχάνεσμπουργκ, επιβεβαίωσε χθες σχετικά σχόλια του οικονομικού διευθυντή της επιχειρήσεως, Ρενέ Μερόντι. Η Anglo, η οποία ιδρύθηκε το 1917 με στόχο την εκμετάλλευση των μεγαλύτερων ορυχείων χρυσού στον κόσμο, είχε ανακοινώσει το περσινό φθινόπωρο ότι θα μειώσει τα ανοίγματά της στον χρυσό για να επικεντρωθεί σε άλλα μέταλλα, όπως είναι ο χαλκός και ο ψευδάργυρος.

Νέο επαγγελματικό όχημα Χ250

Η Fiat Group και η PSA Peugeot Citroen Group συνεχίζουν τη συνεργασία τους στον χώρο των επαγγελματικών αυτοκινήτων και παρουσίασαν το νέο όχημα X250, που θα αποτελέσει τη νέα γενιά των Fiat Ducato, Peugeot Boxer και Citroen Jumper. Η αρχή έγινε το 1978, όταν οι δυο κατασκευαστές αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να έχουν πιο ανταγωνιστικά προϊόντα και μεγάλη οικονομία κλίμακος. Η λειτουργία του ξεκίνησε το 1981, με παραγωγή 350 αυτοκινήτων την ημέρα, που έφτασε σταδιακά στον σημερινό ρυθμό παραγωγής των 900 οχημάτων ημερησίως (συμπεριλαμβανομένων των Ducato για τη Fiat και των Peugeot Boxer και Citroen Jumper για την PSA Peugeot Citroen). Το 2002 οι δύο όμιλοι αποφάσισαν την επέκταση της συμφωνίας μέχρι το 2017. Η συμμετοχή των δύο ομίλων στην εταιρεία είναι ισότιμη και την ευθύνη της λειτουργίας του εργοστασίου Val di Sangro έχει αναλάβει η Fiat. Το εργοστάσιο της Sevel είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το εργοστάσιο είναι κατασκευασμένο σε μια περιοχή ανάμεσα στις πόλεις Atessa και Paglieta, στην επαρχία Chieti. Καλύπτει μια έκταση μεγαλύτερη από 1.200.000 τετραγωνικά μέτρα.

Δείκτης για ισραηλινές εταιρείες

Η αγορά Nasdaq της Νέας Υόρκης σχεδιάζει να εγκαινιάσει έως τον ερχόμενο Ιούλιο ένα νέο δείκτη που θα περιέχει μόνον ισραηλινές εταιρείες, ώστε να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση για τις επιχειρήσεις αυτές, όπως ανακοίνωσε χθες αξιωματούχος στην Ιερουσαλήμ. Ο δείκτης αυτός θα καλύπτει ισραηλινές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας σε χρηματαγορές εκτός της Βορείου Αμερικής και του Καναδά. Το Ισραήλ έχει ξεπεράσει προσφάτως τον Καναδά, ως χώρα που είχε εισηγμένες τις περισσότερες εταιρείες στην αγορά Nasdaq, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η SPIE στη χρηματιστηριακή ΡΑΙ

Ο βρετανικός μηχανολογικός όμιλος Amec Plc συμφώνησε να πουλήσει τη θυγατρική του SPIE σε μια ιδιωτική χρηματιστηριακή εταιρεία ονόματι PAI, έναντι 1,04 δισεκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο διαφοροποιήσεως των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.

Παραλλαγή του μοντέλου Cayman

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Porsche θα εγκαινιάσει μια βασική παραλλαγή του σπορ μοντέλου της Cayman, που θα πωλείται στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ έναντι 40.900 ευρώ και 49.400 ευρώ, αντιστοίχως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή