Εκτίναξη τιμών για «μαύρο χρυσό» και μέταλλα

Εκτίναξη τιμών για «μαύρο χρυσό» και μέταλλα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θεαματική επάνοδο πραγματοποίησαν χθες οι τιμές του πετρελαίου, του χρυσού και του χαλκού, ενώ εκείνη του νικελίου κατέγραψε νέο ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν μετά τις μαζικές πωλήσεις της περασμένης εβδομάδας. Η τιμή του χρυσού εκτινάχθηκε κατά 2,4%, ώς και στα 671,20 δολάρια η ουγγιά, ενώ εκείνη του χαλκού άγγιζε το απόγευμα τα 8.515 δολάρια ο τόνος, αυξημένη κατά 12% έναντι των επιπέδων της Δευτέρας. Οσο για το νικέλιο, η τιμή του έφθασε ώς και τα 22.250 δολάρια ο τόνος, αυξημένη κατά 6,6% έναντι του κλεισίματος της Δευτέρας.

Σε ό,τι αφορά τον «μαύρο χρυσό», η άνοδός του υπήρξε μεγαλύτερη του 1 δολαρίου. Στην αγορά του Λονδίνου, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν το απόγευμα αυξημένη κατά 1,28 δολάριο, στα 70,63 δολάρια το βαρέλι. Εκείνη του αργού της Νέας Υόρκης κατέγραφε την ίδια ώρα άνοδο της τάξης του 1,34 δολαρίου, στα 71,30 δολάρια.

Στην περίπτωση του πετρελαίου, παράγοντες ανόδου υπήρξαν και οι δυσοίωνες προβλέψεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ για άλλη μια δύσκολη περίοδο τυφώνων στον Ατλαντικό. Σύμφωνα με αυτές, στη διάρκεια του τρέχοντος έτους αναμένονται ώς και 10 τυφώνες. Και εκεί όμως, όπως και στις αγορές μετάλλων, οι αναλυτές κάνουν σαφή λόγο για «διαρκή είσοδο και έξοδο κερδοσκοπικών κεφαλαίων στην αγορά, με ταχείς ρυθμούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή