ΕΜΙ: Στα ύψη τα κέρδη, επιμένει για εξαγορά της Warner Music

ΕΜΙ: Στα ύψη τα κέρδη, επιμένει για εξαγορά της Warner Music

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίναξη των ετησίων κερδών της ανακοίνωσε χθες η τρίτη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο, η ΕΜΙ, η οποία επιδιώκει αυτήν την περίοδο την εξαγορά της μικρότερής της σε μέγεθος, Warner Music. Από την εταιρεία, της οποίας την αρχική προσφορά -των 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων- απέρριψε η Warner Music, ανακοινώθηκε χθες ότι συνεχίζει να πιστεύει πως «μία συμφωνία θα ήταν εξαιρετικά ελκυστική τόσο για τους δικούς της όσο και για τους μετόχους της άλλης πλευράς…».

Οπως δήλωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΜΙ, «τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας αποδεικνύουν τις εξαιρετικά καλές επιδόσεις της… Πιστεύω ότι έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να επιδιώξουμε την πιθανή εξαγορά του Ομίλου της Warner Μusic…».

Η εταιρεία που θα προέκυπτε από αυτήν την εξαγορά θα ήταν περίπου του μεγέθους των κολοσσών του κλάδου, Universal Music και Sony-BMG, και αναλυτές αναφέρουν ότι η αξία των πόρων που θα εξοικονομούνταν θα έφθανε στα εκατοντάδες εκατ. στερλίνες. Τα προ φόρων κέρδη της ΕΜΙ για το έτος που έληξε την 31η Μαρτίου ανήλθαν στα 159,3 εκατομμύρια στερλίνες έναντι 141,1 εκατ. το αμέσως προηγούμενο, αντίστοιχο, διάστημα. Η αύξηση οφείλεται στον μέγιστο βαθμό στην εκτίναξη των πωλήσεων ψηφιακής μουσικής, των οποίων η αξία έφθασε στα 112,1 εκατ. στερλίνες από 46,9 εκατ. τον προηγούμενο χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή