EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύσημα από Μέρκελ για την πρόοδο της Σαγκάης

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ εξήρε χθες σε ομιλία της την οικονομική πρόοδο της Σαγκάης και τόνισε ότι η ταχεία αλλαγή του εμπορικού κεφαλαίου στην Κίνα, αποτελεί παράδειγμα για τη γερμανική οικονομία, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Στην ομιλία της ενώπιον 500 εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου της Σαγκάης στο εκεί Γερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, η κυρία Μέρκελ χαρακτήρισε την οικονομική ανάπτυξη της πόλεως «πολύ θετική». «Θα ευχόμουν και η οικονομική πρόοδος στη Γερμανία να συντελούνταν τόσο γρήγορα όπως και στη Σαγκάη», τόνισε η κυρία Μέρκελ, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επισκέψεώς της στην Κίνα. Οταν ανέλαβε τα ηνία της καγκελαρίας προ έξι μηνών, η κυρία Μέρκελ είχε υποσχεθεί να αναπτύξει μια μακροχρόνια εταιρική σχέση με την Κίνα. Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως της κυρίας Μέρκελ στην Κίνα, 20 γερμανικές επιχειρήσεις και μεταξύ αυτών η Siemens AG υπέγραψαν συμφωνίες συνεργασίας με κινεζικές εταιρείες. Στην ομιλία της, διαρκείας 20 λεπτών, η καγκελάριος Μέρκελ τόνισε ότι η Γερμανία «θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα» κάθε παρέκκλιση από την τήρηση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία παρεμποδίζει την ομαλή εξέλιξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Γερμανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων (DIHK) είχε ανακοινώσει στις 18 Μαΐου ότι το 46% των πειρατικών εμπορευμάτων που κατασχέθησαν από τα γερμανικά τελωνεία, προέρχονταν από την Κίνα καί το Χονγκ Κονγκ.

Νέο διυλιστήριο στη Σ. Αραβία

Η πετρελαϊκή Saudi Aramco καί η αμερικανική πετρελαϊκή Conoco Phillips, πρόκειται να υπογράψουν σήμερα συμφωνία για την κατασκευή ενός νέου διυλιστηρίου στη Σαουδική Αραβία, όπως ανέφεραν χθες βιομηχανικές πηγές στο Ριάντ. Η Aramco ανακοίνωσε χθες ότι ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την είδηση την οποία δημοσίευσαν επίσης και σαουδαραβικές εφημερίδες. Στο παρελθόν αξιωματούχοι της Αramco είχαν δηλώσει ότι θα υπέγραφαν έως το τέλος Μαΐου μνημόνιο συνεργασίας με την Conoco Phillips γιά την κατασκευή διυλιστηρίου δυναμικότητος 400.000 βαρελιών ημερησίως στο Γιανμπού, στην Ερυθρά Θάλασσα. Το κόστος της κατασκευής προβλέπεται ότι θα φθάσει τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως είχαν αναφέρει οι αξιωματούχοι της Aramco. Την περασμένη Κυριακή η Aramco υπέγραψε συμφωνία με τη γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total για την κατασκευή διυλιστηρίου ικανότητος 400.000 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως στην παράκτια περιοχή του Τζουμπάιλ, στη Σαουδική Αραβία. Οι συμφωνίες αυτές αποτελούν μέρος πενταετούς αναπτυξιακού σχεδίου της Αramco, ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την ενίσχυση της ικανότητος των διυλιστηρίων της στη Σαουδική Αραβία και στο εξωτερικό.

Εν αναμονή η Aeroports de Ρaris

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Τιερί Μπρετόν επιβεβαίωσε χθες ότι η δημόσια εγγραφή για την επιχείρηση διαχείρισης αεροδρομίων Aeroports de Paris, θα ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες της χρηματαγοράς. «Εχουμε δώσει ενδείξεις ότι είμαστε έτοιμοι» δήλωσε ο Τιερί Μπρετόν στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι «France 2». Η επιχείρηση Αeroports de Paris διαχειρίζεται τα αεροδρόμια της γαλλικής πρωτεύουσας και είναι η δεύτερη σε μέγεθος στην Ευρώπη από απόψεως εσόδων. Η Αeroports de Paris της Γαλλίας αναμένει από τη δημόσια εγγραφή έσοδα 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή