S&P: ψήφο εμπιστοσύνης στην ιαπωνική οικονομία

S&P: ψήφο εμπιστοσύνης στην ιαπωνική οικονομία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ψήφο εμπιστοσύνης» έδωσε χθες στην οικονομία της Ιαπωνίας η υπηρεσία αξιολόγησης Standard & Poor’s, αναθεωρώντας προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Οπως επισημαίνει η S&P, έπειτα από χρόνια αντιπληθωρισμού, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου επανέρχεται στο προσκήνιο με βελτιωμένες οικονομικές και δημοσιονομικές προοπτικές. Η υπηρεσία έδωσε στην Ιαπωνία ΑΑ-, την τέταρτη υψηλότερη βαθμολογία της.

Στο σχετικό ανακοινωθέν της, που δεν αιφνιδίασε, αλλά ώθησε ανοδικά την ισοτιμία του γιεν έναντι του δολαρίου, η S&P κάνει ιδιαίτερη μνεία στην «αναδιάρθρωση του ιδιωτικού τομέα, τη βελτίωση της κατάστασης στον τραπεζικό κλάδο με την επίλυση των προβλημάτων από τις επισφαλείς πιστώσεις και την άρση των αντιπληθωριστικών πιέσεων». Ολα αυτά συνιστούν «ένα περιβάλλον που θα στηρίξει τη σταθεροποίηση και τη σταδιακή μείωση του ευρύτερου κρατικού χρέους». Βάσει πρόσφατων στοιχείων, η ιαπωνική οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιους ρυθμούς της τάξης του 1,9%, το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις χάρις στις κεφαλαιακές δαπάνες και την ατομική κατανάλωση. Σημειωτέον ότι η Ιαπωνία διανύει τον δεύτερο μακροβιότερο μεταπολεμικό κύκλο ανάπτυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή