EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Telsim στον όμιλο Vodafone

Το διοικητικό συμβούλιο τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας και ο όμιλος κινητής τηλεφωνίας Vodafone υπέγραψαν χθες συμβόλαιο το οποίο ολοκληρώνει την πώληση της τουρκικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Telsim, στον βρετανικό όμιλο. Την είδηση ανέφερε στο Ρόιτερς, μέλος του τουρκικού συμβουλίου τηλεπικοινωνιών. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο όμιλος Vodafone επικράτησε ισχυρών ανταγωνιστών του για την εξαγορά της Τelsim.

Πτώση πετρελαίου – μετάλλων

Πτώση σημείωσε χθες η τιμή του πετρελαίου και των βασικών μετάλλων μετά τα κέρδη που είχαν παρουσιάσει την περασμένη Τρίτη. Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου «Βrent» σημείωσε πτώση κατά 83 σεντς στα 70,17 δολάρια το βαρέλι για τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουλίου. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού μειώθηκε κατά 81 σεντς στα 70,95 δολάρια το βαρέλι. Στην αγορά του Λονδίνου η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση στα 633 δολάρια η ουγγιά, από τα 672 δολάρια η ουγγιά, ενώ του χαλκού μειώθηκε κατά 6% στα 7.925 δολάρια ο τόνος, ύστερα από την άνοδο του 11% που είχε σημειώσει την περασμένη Τρίτη.

Γερμανική επένδυση στη Ρωσία

Τα γερμανικά ταχυδρομεία Deutsche Post ανακοίνωσαν χθες ότι η θυγατρική τους DHL για την αποστολή δεμάτων και επιστολών «express», θα επενδύσει 250 εκατ. δολάρια στη Ρωσία, την προσεχή 4ετία, καθώς επιθυμεί να ενισχύσει εκεί την οργανική της ανάπτυξη. Η ρωσική οικονομία παρά τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει, την περίοδο αυτή επωφελείται σε σημαντικό βαθμό από την υψηλή τιμή του πετρελαίου. Οι αποστολές της DHL σε όγκο προς τη Ρωσία σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 30% κατά το πρώτο τρίμηνο εφέτος. Ευελπιστεί δε στην ταχεία ανάπτυξή της στη Ρωσία λόγω της έντονης δραστηριότητος βασικών πελατών της στην πετρελαϊκή βιομηχανία, στον κλάδο εκμεταλλεύσεως του ρωσικού φυσικού αερίου και της αυτοκινητοβιομηχανίας. «Η Ρωσία είναι βασικός εταίρος της στρατηγικής μας για τη διεθνή μας ανάπτυξη», όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Μόσχα χθες ο διευθύνων σύμβουλος της DHL Κλάους Τσουμβίνκελ. Πρόσθεσε δε ότι «η απόφαση της DHL να επενδύσει στη Ρωσία αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της στο υψηλό δυναμικό της ρωσικής οικονομίας και τις δυνατότητες αναπτύξεως των υπηρεσιών στην αγορά των ταχυδρομικών υπηρεσιών «express».

Νέο σύστημα συναλλαγών

Το σαουδαραβικό χρηματιστήριο Tadawul υπέγραψε χθες στο Ριάντ συμβόλαιο ύψους 160 εκατομμυρίων ριάλ (42,7 εκατ. δολ.) με την επιχείρηση διαχειρίσεως και τεχνολογίας του σκανδιναβικού χρηματιστηρίου OMX, η οποία θα το βοηθήσει να εγκαινιάσει ένα σύστημα συναλλαγών. Το σύστημα αυτό θα εξασφαλίσει στο σαουδαραβικό χρηματιστήριο Tadawul περισσότερη διαφάνεια και απόδοση.

Ντουμπάι: Δεκαετές ομόλογο

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι σχεδιάζει να εκδώσει στη διεθνή χρηματαγορά τον ερχόμενο μήνα ένα νέο ομόλογο με ρήτρα δολαρίου, ύψους 4 δισεκατομμυρίων, δολαρίων, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου. Το ομόλογο θα είναι δεκαετούς ωριμάνσεως, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών του Ντουμπάι Νασέρ Ακί Αμπάς.

Απολύσεις στην DaimlerChrysler

Η διεύθυνση του τμήματος της DaimlerChrysler, που κατασκευάζει το αυτοκίνητο Smart, πέτυχε χθες συμφωνία με το συμβούλιο των εργαζομένων της επιχειρήσεως για την απόλυση 300 ατόμων στη Γερμανία. Το τμήμα αυτό το οποίο είναι ζημιογόνο, αναμένεται να καταστεί κερδοφόρο το 2007, όπως αναφέρει η DaimlerChrysler, σε σχετικό ανακοινωθέν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή