Η κινητή τηλεφωνία αυξάνει το πελατολόγιο της Τelefonica

Η κινητή τηλεφωνία αυξάνει το πελατολόγιο της Τelefonica

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O ισπανικός κολοσσός τηλεπικοινωνιών, η Τelefonica, ευελπιστεί ότι θα αυξήσει τον αριθμό των πελατών του στα 255 εκατομμύρια χρήστες έως το 2009 από τα 181 εκατομμύρια άτομα που είχε στα τέλη του 2005, όπως ανέφερε χθες σε ανακοινωθέν που εξέδωσε στη Μαδρίτη. Στο ίδιο ανακοινωθέν διευκρινίζει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της αυξήσεως του πελατολογίου θα προέλθει από τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας.

Ο συγκριτικός αριθμός για το 2005 συμπεριλαμβάνει πελάτες της βρετανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Ο2, την οποία εξαγόρασε η Telefonica πέρυσι.

Ο αριθμός των πελατών στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας της Telefonica αναμένεται ότι θα αυξηθεί το 2009 στα 186 εκατομμύρια άτομα από τα 99 εκατομμύρια άτομα που ήταν στα τέλη του 2005. Ο αριθμός των πελατών της στον κλάδο της σταθερής τηλεφωνίας ενδέχεται να παραμείνει στάσιμος στα 48 εκατομμύρια χρήστες, όπως αναφέρει η Telefonica στο ίδιο ανακοινωθέν. Η Τelefonica βρίσκεται στη διαδικασία εξαγοράς μετοχικού μειοψηφικού μεριδίου στην Telefonica Moviles, την οποία δεν ελέγχει.

Σε ξεχωριστό ανακοινωθέν, η Telefonica Moviles ανέφερε ότι αναμένει ποσοστό ετησίας αυξήσεως μεταξύ του 7% και του 10% από το 2005 έως το 2009. Το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής της αυξήσεως θα προέλθει από τις αγορές της Λατινικής Αμερικής, δηλαδή από τη γεωγραφική περιοχή η οποία συμβάλλει στην εξισορρόπηση του εντεινόμενου ανταγωνισμού στην ισπανική αγορά.

Η αύξηση των εσόδων της Τelefonica στη Λατινική Αμερική για το διάστημα 2005-9 αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ του 18% και του 20%, ετησίως, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της επιχειρήσεως Αντόνιο Βιάνα-Μπαπτίστα, σε συνέντευξη εμπειρογνωμόνων.

Ο κ. Μπαπτίστα απέρριψε εικασίες, σύμφωνα με τις οποίες η Telefonica φέρεται ότι πουλάει το μετοχικό της μερίδιο του 50% στη βραζιλιάνικη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vivo, παρότι διαθέτει το προθεσμιακό δικαίωμα να το πράξει.

Η τιμή της μετοχής της Telefonica σημείωσε χθες άνοδο κατά 0,4%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή