Συμφωνία Εurοnext-ΝΥSΕ «βλέπουν» οι αγορές

Συμφωνία Εurοnext-ΝΥSΕ «βλέπουν» οι αγορές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιμένουν κύκλοι των αγορών ότι η εταιρεία του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, NYSE, θα είναι εκείνη, η οποία θα αποκτήσει τον έλεγχο της Εurοnext, της πανευρωπαϊκής χρηματιστηριακής αγοράς. Ωστόσο, η συμφωνία δεν πρέπει να αναμένεται πριν από λίγες εβδομάδες, καθώς οι δύο πλευρές θα επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Η NYSE κατέθεσε τη Δευτέρα προσφορά εξαγοράς της Euronext, αξίας περίπου 8 δισεκατομμυρίων ευρώ και όπως ανακοίνωσε ήλπιζε στο κλείσιμο σχετικής συμφωνίας εντός 24 ή 48 ωρών.

Η αμερικανική πλευρά αποδείχθηκε όμως υπερβολικά βιαστική και όλα δείχνουν τώρα ότι ενώ μπορεί να ελπίζει πως η πρότασή της θα προκριθεί, κάτι τέτοιο θα πρέπει να αναμένεται σε εύλογο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον εβδομάδων. Οπως είχε ανακοινώσει η διοίκηση της Εurοnext την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της, προτιμά την πρόταση της NYSE και όχι εκείνη την οποία έχει υποβάλει η Deutsche Boerse, το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, παρότι το τελικό τίμημα είναι υψηλότερο. Από το Atticus Capital LP, το αμερικανικό hedge fund που κατέχει το 9% των μετοχών της Εurοnext και είχε ταχθεί υπέρ της Deutsche Boerse, ανακοινώθηκε χθες ότι τώρα συμφωνεί με τη διοίκηση της Euronext, που… θέλει NYSE!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή