Συμφωνία Yahoo – eBay: ενώ φημολογείται συγχώνευση

Συμφωνία Yahoo – eBay: ενώ φημολογείται συγχώνευση

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ισχύς εν τη ενώσει» είναι το σκεπτικό που κρύβεται πίσω από τη συμμαχία την οποία ανακοίνωσαν χθες η Yahoo και ο οίκος ηλεκτρονικών δημοπρασιών eBay. Ενισχύοντας τις πρόσφατες φήμες που θέλουν τις δυο εταιρείες να οδεύουν προς συγχώνευση, η συμφωνία αφορά τον χώρο της διαφήμισης και στόχος της είναι η ενίσχυση της θέσης τους έναντι της Microsoft και της ηγέτιδος στην αγορά αναζήτησης στο Internet, Google.

Βάσει της συμφωνίας, η Yahoo θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής διαφημίσεων στον οίκο δημοπρασιών της eBay. Παράλληλα, η Yahoo θα προσφέρει στους χρήστες της το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών της eBay, PayPal, για την πληρωμή των υπηρεσιών της. Η μηχανή αναζήτησης της Yahoo θα ενσωματωθεί στη γραμμή εργαλείων της eBay, ενώ οι δυο εταιρείες θα διερευνήσουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας «click-to-call» στις ιστοσελίδες τους. Η τεχνολογία αυτή παρέχει ένα σύνδεσμο μέσα σε κάθε διαφημιστική καταχώριση, ο οποίος επιτρέπει στον χρήστη, με ένα κλικ του ποντικιού, να καλέσει απευθείας τον διαφημιζόμενο για κάποια συναλλαγή.

Η συμφωνία προσφέρει στη Yahoo πρόσβαση στην τεράστια βάση πελατών της eBay. Οι δυο εταιρείες θα αρχίσουν ήδη από φέτος να εφαρμόζουν τις κοινές πρωτοβουλίες τους. Η είδηση ώθησε ανοδικά την τιμή της μετοχής τους, κατά 8% της eBay και κατά 4% της Yahoo, πριν από το άνοιγμα της αγοράς, καθώς γνωστοποιείται σε εποχή επιβράδυνσης των ρυθμών ανάπτυξης, αλλά και κλιμάκωσης του ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων εταιρειών του Internet: Google, Yahoo, eBay και MSN της Microsoft. Οπως επισημαίνουν οι αναλυτές, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συμφωνίας είναι «η δυνατότητα κεφαλαιοποίησης της επισκεψιμότητας της eBay με το εμπορικό όνομα Yahoo».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή