ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολυμηχανήματα για κάθε χρήση

Απευθυνόμενα στον οικιακό χρήστη, αλλά και σε επαγγελματίες, τα νέα inkjet πολυμηχανήματα της Lexmark (αντιπροσωπεύονται στην ελληνική αγορά από την Infolex) επιχειρούν να συνδυάσουν ευκολία χρήσης και χαμηλό κόστος. Τα X7350 και X8350 έχουν δυνατότητα εκτύπωσης ψηφιακών φωτογραφιών, είτε μέσω υπολογιστή είτε μέσω της τεχνολογίας PictBridge, η οποία προσφέρεται πλέον από το σύνολο των νέων ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Τα προϊόντα προσφέρουν λειτουργίες, όπως έγχρωμη εκτύπωση, σάρωση, φωτοαντιγραφή εγγράφων και αποστολή φαξ. Η μέγιστη ταχύτητα εκτύπωσης των ασπρόμαυρων εγγράφων αγγίζει τις 25 σελίδες/λεπτό, ενώ των έγχρωμων τις 19 σελίδες/λεπτό. Η διαφοροποίηση του Χ8350 είναι η μεγαλύτερη έμφαση που προσδίδει προς την εκτύπωση φωτογραφιών. Για τον σκοπό αυτό διαθέτει έγχρωμη οθόνη TFT-LCD, όπως επίσης και θύρα ανάγνωσης καρτών μνήμης. Αμφότερες οι συσκευές συνοδεύονται από το λογισμικό Lexmark Productivity Suite για την οργάνωση, επεξεργασία και αρχειοθέτηση των εγγράφων. Οι ενδεικτικές τιμές πώλησης είναι 189 ευρώ (Χ7350) και 245 ευρώ (Χ8350) χωρίς να υπολογίζεται ο ΦΠΑ.

Κινητό-τηλεόραση εν όψει Μουντιάλ

Η LG είναι εκείνη που κατόρθωσε να κυκλοφορήσει το πρώτο κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένη τεχνολογία DVB-H, μέσω της οποίας είναι εφικτή η λήψη και παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων, ασφαλώς από δίκτυα 3ης γενιάς. Πρόκειται για το μοντέλο U900, το οποίο θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Ιταλία, από το δίκτυο της Hutchison Italy, της θυγατρικής της ομώνυμης αυστραλιανής εταιρείας στη γειτονική χώρα. Η συσκευή διαθέτει μία μεγάλη οθόνη 2,2 ιντσών, ενώ η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας εξασφαλίζει συνεχή παρακολούθηση έως και τρεις ώρες. Παράλληλα, το U900 είναι εφοδιασμένο με κάμερα 1,3 megapixel, ενώ η εσωτερική μνήμη είναι της τάξεως των 58 Mb. Σύμφωνα με έρευνα της Strategy Analytics, υπολογίζεται ότι έως τα τέλη του έτους θα έχουν διατεθεί περί τα οκτώ εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα που υποστηρίζουν τη λήψη τηλεοπτικών προγραμμάτων. Μέχρι το 2010, εκτιμάται ότι θα υπάρχουν 120 εκατ. συνδρομητές τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω της κινητής τηλεφωνίας.

Sony: νέα προσθήκη στα Vaio

Ως προσαρμογή στις αυξημένες απαιτήσεις των χρηστών μπορεί να θεωρηθεί η κυκλοφορία της νέας σειράς FJ3 φορητών υπολογιστών της Sony. Από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι η ενσωματωμένη κάμερα video Sony Motion Eye, η οποία επιτρέπει την πραγματοποίηση βίντεο κλήσεων εν κινήσει, αξιοποιώντας και την εφαρμογή τηλεφωνίας μέσω Internet, Skype 2.0, η οποία είναι προεγκατεστημένη στους υπολογιστές. Οι υπολογιστές χρησιμοποιούν οθόνη 14,1 ιντσών τεχνολογίας X-Black LCD, η οποία έχει ανανεωθεί για την απόδοση ακόμα πιο ζωντανών χρωμάτων, μειωμένη αντανάκλαση και καθαρότερη χρωματική αντίθεση (contrast). Παράλληλα είναι εφοδιασμένοι και με σειρά εφαρμογών της Adobe (Software Inside, Premiere, Elemenets) για την επεξεργασία εικόνων και βίντεο. Ολα τα μοντέλα χρησιμοποιούν μνήμη DDR2 SDRAM μεγέθους 1 Gb.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή