Ανακατατάξεις στη Michelin

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. H αιφνίδια απώλεια του Εντουάρ Μισλέν θα φέρει και πάλι στο προσκήνιο τη συζήτηση για τη διάρθρωση της φερώνυμης εταιρείας Michelin, της οποίας προΐστατο. Ωστόσο, δεν διακυβεύονται οι άμεσες προοοπτικές της, εφόσον τελεί σε άριστη οικονομική κατάσταση.

Χθες στο Παρίσι η μετοχή της Michelin, της μεγαλύτερης στον κόσμο στην κατασκευή ελαστικών, υποχώρησε 1,4% στην έναρξη της συνεδρίασης. O Εντουάρ Μισλέν απεβίωσε στα 43 του χρόνια, ενώ βρισκόταν με το σκάφος του για ψάρεμα ανοιχτά της Βρετάνης. Ηταν παντρεμένος και πατέρας έξι παιδιών.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η οικογένεια της Michelin ζει τραγικά γεγονότα. O Ετιέν Μισλέν πέθανε το 1932, ο αδελφός του Πιερ το1937 και η εταιρεία ελαστικών διοικούνταν από μη άμεσο απόγονο έως το 1955· τότε την ανέλαβε ο Φρανσουά Μισλέν και πατέρας του Εντουάρ, ο οποίος απεσύρθη το 1999.

Προς το παρόν ο έλεγχος περιέρχεται στον εξάδελφο των Μισλέν, Μισέλ Ρολιέ, ο οποίος εκτελούσε χρέη συνδιαχείρισης. H αναζήτηση διαδόχου θα αναβιώσει τις συζητήσεις για το καθεστώς της Michelin, το οποίο συνίσταται σε ομάδα ευάριθμων συνεταίρων υπόλογων έναντι του νόμου και με συμμετοχή στα κέρδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή