Ευρωζώνη: στα 56,7 δισ. ευρώ οι άμεσες επενδύσεις τον Μάρτιο

Ευρωζώνη: στα 56,7 δισ. ευρώ οι άμεσες επενδύσεις τον Μάρτιο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ. Στα 56,7 δισ. ευρώ έφθασαν οι άμεσες επενδύσεις και οι επενδύσεις χαρτοφυλακίου στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο· εν τω μεταξύ, το τελευταίο δωδεκάμηνο Απριλίου 2005 – Μαρτίου 2006 οι καθαρές εισροές κεφαλαίων στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκαν συνολικά στα 53,4 δισ. ευρώ, ήτοι υπολείπονταν κατά 3,3 δισ. από τις εισροές του Μαρτίου και μόνο. H θετική εξέλιξη του μηνός αυτού κατά κύριο λόγο αποδόθηκε στην αγορά μετοχών ευρωπαϊκών εταιρειών από μη Ευρωπαίους.

Οπως ανέφερε ειδικότερα σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον Μάρτιο οι καθαρές εισροές ανήλθαν σε 56,7 δισ. ευρώ εν συγκρίσει με τις εκροές των 4,9 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

Επιπλέον, υπήρξε σημαντική αύξηση το δωδεκάμηνο Απριλίου 2005 – Μαρτίου 2006 με τις καθαρές εισροές κεφαλαίων στα 56,7 δισ. ευρώ εν συγκρίσει με το δωδεκάμηνο Απριλίου 2004 – Μαρτίου 2005, όταν οι καθαρές εισροές ανήλθαν μόλις στα 10,6 δισ. ευρώ.

Πέραν τούτου, το εποχικά προσαρμοσμένο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε στα 3,2 δισ. ευρώ τον Μάρτιο έναντι των 4 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο,

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά τι και οι εισαγωγές περιορίστηκαν· ωστόσο, το βελτιωμένο εμπορικό ισοζύγιο αντισταθμίστηκε από την ελάττωση στις εξαγωγές των υπηρεσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή