ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Commerzbank: «ανόητες» οι φήμες για μεγάλες ζημίες στις αγορές παραγώγων

«Απολύτως ανόητες» χαρακτηρίσθηκαν χθες από τη τράπεζα Commerzbank, φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη γερμανική τράπεζα, υπέστη τεράστιες ζημίες στις αγορές των παραγώγων προϊόντων. «Αντιθέτως», δήλωσε εκπρόσωπος της Commerzbank στο Reuters, «είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις μας στην αγορά των παραγώγων…». Η φήμη που κυκλοφόρησε έντονα χθες στις αγορές είχε ως αποτέλεσμα την έως και κατά 3,5% υποχώρηση της τιμής της μετοχής της τράπεζας, στα 29,01 ευρώ, που κάλυψε ορισμένες από τις αρχικές απώλειές της μετά την ανακοίνωση της διοίκησης.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Commerzbank επιβεβαίωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα συνεδρίαζε χθες χωρίς να αναφερθεί στα θέματα τα οποία θα απασχολούσαν τα μέλη του. Τόνισε όμως ότι επρόκειτο για συνάντηση «ρουτίνας». Μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν υπήρχαν περαιτέρω σχετικές ανακοινώσεις.

Η χρηματιστηριακή αξία της Commerzbank κυμαίνεται περίπου στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Η διοίκηση της τράπεζας ανακοίνωσε προσφάτως ότι τα κέρδη της ανήλθαν το πρώτο τρίμηνο φέτος στα 740 εκατομμύρια ευρώ από μόλις 395 εκατομμύρια το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα κέρδη της από τις επενδύσεις αυξήθηκαν επίσης, ανερχόμενα στα 330 εκατομμύρια ευρώ από 262 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2005.