Συμφωνία στην EADS για την κυκλοφορία του Α350

Συμφωνία στην EADS για την κυκλοφορία του Α350

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κατά 90% βέβαιη» ήταν χθες η συναίνεση στους κόλπους του συνεδριάζοντος, στο Αμστερνταμ, διοικητικού συμβουλίου της EADS σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία του μεσαίου μεγέθους αεροσκάφους Α350 της θυγατρικής της, Airbus, στην αγορά. Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην υπόθεση, εξακολουθούσαν μεν να εκκρεμούν τα γνωστά δυο ζητήματα, η κρατική βοήθεια και η θέση της Γερμανίας, όμως «τα δυσκολότερα σημεία έχουν ήδη επιλυθεί». Δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times» έφερε χθες τους μετόχους της EADS να έχουν συμφωνήσει στις λεπτομέρειες του πακέτου χρηματοδότησης ύψους 10 δισ. ευρώ για την κυκλοφορία του μοντέλου. Στο πακέτο, σύμφωνα με την εφημερίδα, περιλαμβάνονται 4 δισ. ευρώ σε εξωτερική χρηματοδότηση με κρατικές εγγυήσεις από Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και Ισπανία, ενώ τα εναπομείναντα 6 δισ. θα διοχετευθούν από την ίδια την EADS. Ωστόσο, η γαλλική εφημερίδα «Les Echos» θεωρούσε ακόμα αβέβαιη την έκβαση της χθεσινής συνεδρίασης, τονίζοντας πως «βγήκαμε από το αδιέξοδο, όμως ακόμα δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία».

Εκπρόσωπος της EADS αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα ή και να επιβεβαιώσει ότι πράγματι το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίαζε. Η Airbus επιδιώκει την κυκλοφορία του Α350 με την προοπτική της διετούς καθυστέρησης στην παράδοση παραγγελιών για το μεγάλου μεγέθους Α380 της. Εχει, δε, αποκαλύψει ότι θα αναθέσει σε υπεργολάβους εργασίες αξίας ως και 1,8 δισ. ευρώ για το Α350, προκειμένου να συγκρατήσει το κόστος και να οργανώσει αποδοτικότερα τις μεθόδους παραγωγής της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή