Ανησυχία προκαλεί η πτώση του δολαρίου

Ανησυχία προκαλεί η πτώση του δολαρίου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί διεθνώς η πτώση του δολαρίου έναντι, κυρίως, του ευρώ. Το αμερικανικό νόμισμα έχει φθάσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 μηνών, περί τα 1,32 δολάρια ανά ευρώ, και πολλοί φοβούνται ότι πλησιάζει επικίνδυνα στο χαμηλό επίπεδο ρεκόρ των 1,46 δολαρίων ανά ευρώ που είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 2004.

Η συνεχής αποδυνάμωση του δολαρίου ερμηνεύεται εν πολλοίς από την επιβράδυνση της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. Με την κρίση στην αγορά κατοικίας να διευρύνεται στις ΗΠΑ, αλλά και με το τεράστιο αμερικανικό δημοσιονομικό έλλειμμα να παραμένει ακλόνητο, οι διεθνείς χρηματαγορές προετοιμάζονται για ένα δολάριο ακόμη πιο ασθενές.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο έγκυρος Economist, μια σταδιακή υποχώρηση του δολαρίου μπορεί να ωφελήσει την παγκόσμια οικονομία, καθώς οι κεντρικές τράπεζες θα αναγκάζονταν να διατηρήσουν τα επιτόκιά τους χαμηλά προς όφελος των επιχειρήσεων και της εγχώριας ζήτησης.

Αλλωστε, και στην Ελλάδα η ανατίμηση του ευρώ δημιουργεί χαμένους αλλά και κερδισμένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή