Στα υψηλά 4μήνου οι ρυθμοί ανάπτυξης των υπηρεσιών στην Ευρωζώνη

Στα υψηλά 4μήνου οι ρυθμοί ανάπτυξης των υπηρεσιών στην Ευρωζώνη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών επιταχύνθηκαν τον Νοέμβριο οι ρυθμοί αύξησης της παροχής υπηρεσιών στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με νέα στοιχεία που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, προσφέροντας ερείσματα σε όσους προβλέπουν την αύξηση των επιτοκίων του ευρώ, αύριο, Πέμπτη.

Ο δείκτης RBS/NTC Eurozone Services αυξήθηκε στις 57,6 μονάδες τον Νοέμβριο από τα επίπεδα των 56,5 τον Οκτώβριο, ενδεικτικό της ισχυρής ανάπτυξης που εκδηλώνεται -και δείχνει ότι θα έχει συνέχεια και το 2007- στις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης. Σε όλες τις χώρες-μέλη καταγράφηκαν δείκτες κυμαινόμενοι πάνω από τα επίπεδα των 50 μονάδων, που διαχωρίζουν τη συρρίκνωση από την ανάπτυξη ενός τομέα. Στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της διαπιστώθηκαν υψηλότατοι ρυθμοί αύξησης της δραστηριότητας στον κλάδο παροχής υπηρεσιών, με εκείνους της Ισπανίας να ανέρχονται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2000. Στο μεταξύ, ο δείκτης τιμών προμηθειών των επιχειρήσεων υποχώρησε επίσης στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο, για τέταρτο κατά σειρά μήνα και στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2004. Ωστόσο, η υποχώρηση των εν λόγω πληθωριστικών πιέσεων δεν αναμένεται να αποτρέψει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από το να αυξήσει αύριο, Πέμπτη, το βασικό επιτόκιό της δανεισμού κατά ακόμη ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, στο 3,5%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή