EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριακά κέρδη στην τιμή του «μαύρου χρυσού»

Διακυμάνσεις και οριακά κέρδη παρουσίαζε χθες η τιμή του πετρελαίου στη διεθνή αγορά, λόγω ανησυχιών περί μειώσεως της παραγωγής του «μαύρου χρυσού» από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ. Στο Λονδίνο, η τιμή του «Βrent» εκυμαίνετο αργά χθες το βράδυ στα 63,36 δολάρια το βαρέλι με πτώση 9 σεντς. Στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού πετρελαίου σημείωσε πτώση κατά 0,25% σεντς στα 62,19 δολάρια το βαρέλι.

Ανοδος για τη μετοχή της ΕDF

Αισθητή άνοδο σημείωσε η τιμή της μετοχής του γαλλικού ενεργειακού ομίλου Electricite de France (ΕDF) στο χρηματιστήριο του Παρισιού χθες, καθώς η χρηματιστηριακή αξία της επιχειρήσεως πλησίασε τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα, η τιμή της μετοχής της EDF σημείωσε χθες άνοδο κατά 5,9% στα 54,70 ευρώ, εν συνεχεία της ανόδου του 2,06% προχθές και της ανόδου της τάξεως του 5,27% την περασμένη Παρασκευή. Σημειωθήτω ότι από την αρχή του τρέχοντος έτους η τιμή της μετοχής της EDF σημείωσε άνοδο κατά 70,5%. Σήμερα η χρηματιστηριακή αξία της EDF ανέρχεται στα 99,6 δισεκατομμύρια ευρώ, με πρώτο στο χρηματιστήριο του Παρισιού τον ενεργειακό κολοσσό Total. Χρηματιστηριακοί κύκλοι εξέφρασαν έκπληξη για την άνοδο της τιμής της μετοχής της EDF και τόνισαν ότι «δεν έχουν δει τίποτε το ιδιαίτερο που να δικαιολογεί την αισθητή αυτή άνοδο των τελευταίων ημερών». Ορισμένοι αναλυτές αποδίδουν το γεγονός σε πρόσφατη απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της Γαλλίας ότι «η νομοθεσία η οποία επιτρέπει τον καθορισμό της τιμής στον τομέα του ηλεκτρισμού, είναι ασυμβίβαστη με την κοινοτική νομοθεσία περί ελευθέρου ανταγωνισμού».

Συμφωνία Luxottica με Τiffany

Η Luxottica SpA, η ιταλική επιχείρηση των γυαλιών ηλίου Ray Ban, ανακοίνωσε χθες ότι υπέγραψε δεκαετή συμφωνία εκμετάλλευσης δικαιωμάτων με την Tiffany & Co. η οποία θα της επιτρέπει να κατασκευάζει γυαλιά υπό το εμπορικό σήμα της αμερικανικής αυτής εταιρείας. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να αποφέρει ετήσιες πωλήσεις ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανέφερε η Luxottica σε χθεσινό ανακοινωθέν. Η Luxottica, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια γυαλιών στον κόσμο, προσπαθεί να εισέλθει στην αγορά πολυτελών ειδών του κλάδου, μέσω της υπογραφής συμφωνιών εκμεταλλεύσεως δικαιωμάτων παραγωγής με άλλες ομοειδείς εταιρείες.

Ανακαλεί αυτοκίνητα η Suzuki

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Suzuki ανακοίνωσε χθες ότι ανακαλεί 119.718 αυτοκίνητα πέντε διαφορετικών μοντέλων λόγω ελαττωμάτων που έχουν παρουσιάσει στο σύστημα του αερόσακου. Πρόκειται για τα μοντέλα Swift, Wagon R. Solio, Cruise και MW τα οποία έχουν κατασκευασθεί μεταξύ του μηνός Μαρτίου του 2003 και του Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, όπως ανέφερε η εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανία σε σχετικό ανακοινωθέν που εξέδωσε χθες στο Τόκιο. Στο ίδιο ανακοινωθέν διευκρινίζεται ότι ο αερόσακος στο εμπρόσθιο μέρος του αυτοκινήτου είναι ελαττωματικός.

Συμφώνησε για την εξαγορά

Η αμερικανική Reckson Associates Realty Corp. ανακοίνωσε χθες ότι το διοικητικό της συμβούλιο συμφώνησε στην πρόταση για την εξαγορά της από τον δισεκατομμυριούχο Καρλ Ιχάν, έναντι 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σε ανακοινωθέν της η Reckson αναφέρει πάντως ότι η πρόταση αυτή δεν είναι καλύτερη από εκείνη της ανταγωνίστριάς της SL Realty Corp. Πάντως το διοικητικό συμβούλιο της Reckson ανακοίνωσε ότι στηρίζει επίσης την πρόταση της SL Green Realyty Corp. σε μετρητά και μετοχές, συνολικού ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή