«Στα αζήτητα» η Alitalia, στα 4,5% υποχώρησε η μετοχή της

«Στα αζήτητα» η Alitalia, στα 4,5% υποχώρησε η μετοχή της

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δραστική υποχώρηση της τάξης ώς και του 4,5% υποδέχθηκε η τιμή μετοχής της Alitalia την είδηση που μετέδωσε χθες η εφημερίδα «La Stampa», βάσει της οποίας ο αερομεταφορέας είναι πολύ πιθανό να παραμείνει «στα αζήτητα». Ο Ιταλός μεγαλοεπενδυτής Κάρλο ντε Μπενεντέτι φέρεται να διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό, Ρομάνο Πρόντι, ότι δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας, ενώ και οι Banca Intesa και Sanpaolo IMI διέψευσαν την ύπαρξη ενδιαφέροντος. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, ο κ. ντε Μπενεντέτι δεν επιθυμεί να αποκτήσει μια εταιρεία την οποία δεν θα μπορεί να καταστήσει επικερδή λόγω των απαιτήσεων της κυβέρνησης.

Η ιταλική κυβέρνηση ελέγχει το 49,9% της Alitalia και θα διαθέσει τουλάχιστον το 30,1% του αερομεταφορέα, ο οποίος έχει να παρουσιάσει κέρδη από το 2002. Ο αγοραστής αυτού του μεριδίου θα πρέπει να καταθέσει προσφορά για το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου και να εγγυηθεί ότι η εταιρεία θα διατηρήσει την «ιταλική» της ταυτότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή