ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ράλι στις αγορές της Αν. Ευρώπης, της Μ. Ανατολής και της Αφρικής προβλέπει η Citigroup για το 2007

Σε συνέχιση του ράλι που ήδη συντελείται την τελευταία εξαετία στις αγορές της ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής μέσα στο 2007 προβλέπει ο μεγαλύτερος αμερικανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος Citigroup, εκδηλώνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στην Τουρκία, την Ουγγαρία, την Αίγυπτο αλλά και τη Ρωσία. Οπως αναφέρεται από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο δείκτης της Morgan Stanley για τις αναδυόμενες αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής έχει ήδη καταγράψει κέρδη 19% μέσα στο 2006, ανακάμπτοντας, μάλιστα, από απώλειες της τάξεως του 28% που καταγράφηκαν στη διάρκεια του Μαΐου και του Ιουνίου. Το ράλι «πορεύεται προς το τελικό στάδιο» αναφέρουν οι αναλυτές Χάουελ και Ντένις στην έκθεση της Citigroup, όπου τονίζεται πως «απαιτείται, φυσικά, κάποια προσοχή, ακόμα και αν δεν είναι άμεση η ανατροπή των ανοδικών τάσεων». Μεταξύ των κινδύνων που μπορεί να επιβαρύνουν την απόδοση των αγορών είναι η εξάρτηση των μετοχών στις τιμές των εμπορευμάτων και στο ενδεχόμενο της επιβράδυνσης εταιρικών κερδών. Ουδέτερη στάση διατηρείται για τις μετοχές εταιρειών της Νότιας Αφρικής.

Δεν υφίσταται κίνδυνος μαζικών αγωγών στις τράπεζες της Wall για τις hi-tech εγγραφές

Διαφεύγουν από τον κίνδυνο άσκησης μαζικών αγωγών οι περισσότερες τράπεζες της Γουόλ Στριτ που κατηγορήθηκαν για τη χαλιναγώγηση μετοχών τεχνολογίας κατά τη δημόσια εγγραφή, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «The New York Times». Δεν υφίσταται, επομένως, η προοπτική καταβολής δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αποζημίωση των πιθανών εναγομένων κατά την απόφαση εφετείου των ΗΠΑ. Σχεδόν όλες οι εταιρείες της Γουόλ Στριτ είχαν εμπλακεί στην υπόθεση που αφορούσε, ειδικότερα, 300 επενδυτές, 309 εκδότες και 55 ανάδοχους. Από τις 310 υποθέσεις που εξετάστηκαν από το εφετείο της περιφέρειας του Μανχάταν, μόνον οι έξι πληρούν απόλυτα τις προϋποθέσεις για την άσκηση μαζικών αγωγών για απάτη, αν και υπάρχει η δυνατότητα να ζητηθεί μια επανεξέταση από τους εναγομένους.

Η China Merchants Bank στρέφεται στους μικρομεσαίους

Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στρέφεται ολοένα και περισσότερο η China Merchants Bank, ήτοι η έκτη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας, μια εξέλιξη που κατά τις εκτιμήσεις των αναλυτών σηματοδοτεί την ανάδειξη των εταιρειών αυτών ως μια σημαντική δύναμη στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Οι εταιρείες που ανήκουν σ’ αυτήν την κατηγορία παρουσιάζουν έσοδα χαμηλότερα των 500 εκατ. γουάν ή 63,6 εκατ. δολαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή