ΟΟΣΑ: Εντυπωσιακές οι επιδόσεις της Ρωσίας

ΟΟΣΑ: Εντυπωσιακές οι επιδόσεις της Ρωσίας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εντυπωσιακές» χαρακτηρίζει τις πρόσφατες οικονομικές επιδόσεις της Ρωσίας ο ΟΟΣΑ. Στην έκθεση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα για τη χώρα, ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η σταθερή αύξηση των εσόδων από εμπορικές συναλλαγές έχει συμβάλει ώστε η Ρωσία να μπορεί να απολαμβάνει ισχυρή ανάπτυξη, έχοντας πλέον ανακάμψει από τη χρηματοοικονομική κρίση του 1998 και με τη συνεισφορά της εγχώριας κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, κατά την περίοδο 1999-2005, η πραγματική αύξηση του ρωσικού ΑΕΠ διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στο 6,7%. Ωστόσο, η εύρωστη εγχώρια κατανάλωση συνοδεύθηκε από αποδυνάμωση των εξαγωγών και αύξηση των εισαγωγών. Κατά τον ίδιο τρόπο, οι επενδύσεις αυξάνονται, το ύψος τους όμως παραμένει σχετικά χαμηλό και οφείλει να ενισχυθεί, προκειμένου η Ρωσία να συντηρήσει την ισχυρή ανάπτυξη μακροπρόθεσμα. Αλλωστε, δραστική επιβράδυνση έχει καταγράψει η πετρελαϊκή παραγωγή, η οποία υπήρξε ο σημαντικότερος κινητήριος μοχλός της ανάπτυξης κατά 2000-03. Ο ΟΟΣΑ θεωρεί πως η πρόκληση για τους χαράσσοντες τη ρωσική πολιτική είναι η διευκόλυνση της μετάβασης σε μια περίοδο αυτοτροφοδοτούμενης ανάπτυξης, κινούμενης από τις επενδύσεις και την καινοτομία. Για τον σκοπό αυτό, θα απαιτηθεί ένα εύρωστο πλαίσιο μακροοικονομικής πολιτικής για τη διαχείριση της προσαρμογής στις διαρκείς υψηλές τιμές του πετρελαίου, αλλά και ένα φάσμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών για τις επιχειρήσεις.

-Ολη η Εκθεση στο www. kathimerini. gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή