Αερομεταφορείς: Θα εμφανίσουν κέρδη 2,5 δισ. δολ. το 2007

Αερομεταφορείς: Θα εμφανίσουν κέρδη 2,5 δισ. δολ. το 2007

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΕΝΕΥΗ. Συνολικά κέρδη 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα εμφανίσουν οι διεθνείς αερομεταφορείς το 2007 εν συγκρίσει με τα 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια, που είχαν υπολογιστεί με τις προηγούμενες προβλέψεις. Βασικός λόγος της προς τα άνω αναθεώρησης είναι η υποχώρηση των τιμών των καυσίμων, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ).

Επιπλέον, η ΙΑΤΑ υπολογίζει ότι εφέτος οι εταιρείες θα εμφανίσουν χαμηλότερες ζημίες ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων εν συγκρίσει με τις αρχικώς προβλεπόμενες των 1,7 δισ. δολαρίων. Στην προκειμένη περίπτωση η θετική εξέλιξη οφείλεται στη βελτίωση της αποδοτικότητας και τη σταθερή αύξηση στον αριθμό των επιβατών.

«Σήμερα βλέπουμε ότι παρά το πλήγμα από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, η οποία ώθησε ανοδικά και το κόστος, ο κλάδος έχει καλή επίδοση», δήλωσε ο ανώτατος οικονομολόγος της ΙΑΤΑ, Μπράιαν Πίαρς. Εξαιρουμένων των 6 δισ. δολαρίων σε δαπάνες αναδιοργάνωσης της Delta Airlines και της Northwest Airlines, συνολικά ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών θα παρουσιάσει κερδοφορία κατά το τρέχον έτος.

Η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών, δήλωσε ότι η προς τα άνω αναθεώρηση των κερδών του 2007 μεταφράζεται σε μείωση της τιμής των καυσίμων από το ρεκόρ των 93 δολαρίων το βαρέλι. Πάντως, η ΙΑΤΑ προειδοποιεί ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω σοβαρή μείωση στις τιμές των καυσίμων το 2007 και προσθέτει ότι το κόστος των καυσίμων θα διατηρηθεί περίπου στο 26% των λειτουργικών δαπανών και το προσεχές έτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή