EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Βελτίωση επενδυτικής εμπιστοσύνης τον Δεκέμβριο

Θετική πορεία παρουσίασε η επενδυτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, τον Δεκέμβριο, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2006, γεγονός το οποίο αποδίδεται στην αισιόδοξη προοπτική των επιχειρήσεων, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών ZEW. Σε ανακοινωθέν του το εν λόγω Ινστιτούτο, που έχει την έδρα του στο Μανχάιμ, αναφέρει ότι ο δείκτης των οικονομικών προσδοκιών για τη Γερμανία που στηρίζεται σε 303 αναλυτές και θεσμικούς επενδυτές, σημείωσε άνοδο τον Δεκέμβριο στους μείον 19 βαθμούς από τους μείον 28,5 βαθμούς όπου είχε διαμορφωθεί τον περασμένο Νοέμβριο. Αναλυτές και ονομαστικώς ο Μπερντ Βάιντερσταϊνερ της DZ Bank δήλωσε ότι «οι εμπειρογνώμονες τελικώς κατανίκησαν το άγχος τους, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο ότι η βελτίωση της επενδυτικής εμπιστοσύνης τον Δεκέμβριο σημειώνεται για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο».

Ερευνες της Κομισιόν σε Γερμανία

Αιφνίδιες έρευνες διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε γερμανικές εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος λόγω υποψιών ότι παραβαίνουν τη νομοθεσία περί υγιούς ανταγωνισμού. «Η Κομισιόν έχει λόγους να πιστεύει ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν παραβεί τους κανόνες της αντιμονοπωλιακής συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι απαγορεύουν περιοριστικές πρακτικές και την κατάχρηση της κυρίαρχης θέσεως της αγοράς» όπως αναφέρει σε ανακοινωθέν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. H Κομισιόν δεν κατονομάζει εταιρείες στις οποίες διενεργήθηκαν έρευνες.

Συνομιλίες για συνεργασία

Συνομιλίες, με στόχο την επίτευξη συνεργασίας με την τουρκική κεραμοποιία Eczacibasi, διεξάγει η γερμανική κατασκευάστρια ειδών πορσελάνης και υάλινων επιτραπεζίων σκευών Villeroy & Bosch, όπως αναφέρει σε χθεσινό ανακοινωθέν η γερμανική επιχείρηση. Στο ανακοινωθέν της η Villeroy & Bosch διευκρινίζει ότι η θυγατρική της στην κεραμοποιία V & B Fliesen διεξάγει διαπραγματεύσεις με την τουρκική Eczacibasi για την κατασκευή πλακιδίων δαπέδου και τοίχου. Σημειωθήτω ότι η γερμανική V & B Fliesen απασχολεί 1.000 περίπου εργαζομένους σε εργοστάσιά της στο Μέρτζιχ της Γερμανίας και στο Λα Φερτ Γκοσέ, στη Γαλλία.

Ανοδος 6,7% του βουλγαρικού ΑΕΠ

Ανοδο κατά 6,7% σημείωσε το βουλγαρικό ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο εφέτος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία τα οποία εδόθησαν χθες στη δημοσιότητα στη Σόφια. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το βουλγαρικό ΑΕΠ, το τρίτο τρίμηνο, εφέτος αντιστοιχεί σε 13,6 δισεκατομμύρια λέβα (6,96 δισεκατομμύρια ευρώ). Η δραστηριότητα του βιομηχανικού τομέα σημείωσε άνοδο κατά 11,3% και του τομέα παροχής υπηρεσιών κατά 5,8%.

Στοπ στις εισαγωγές αερίου

Το Αζερμπαϊτζάν θα σταματήσει τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου. Αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε χθες ανώτατος Αζέρος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Μπακού. Αποτέλεσμα θα είναι η έλλειψη έως 4,5 δισ. κυβικά μέτρα, ενώ το Αζερμπαϊτζάν σκέπτεται να υιοθετήσει νέο σύστημα για τη μείωση της εξαρτήσεώς του από το φυσικό αέριο.

Επενεξέταση των κανονισμών

Η Κίνα οφείλει να επανεξετάσει ορισμένους από τους νέους κανονισμούς που εισήγαγε στις 9 Νοεμβρίου, στον τομέα των διασυνοριακών συγχωνεύσεων και εξαγορών, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Επίσης, η χώρα θα πρέπει να μειώσει ορισμένες διαδικασίες στην εξέταση αιτήματος ξένων εταιρειών για συγχωνεύσεις ή εξαγορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή