Εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Γαλλίας – ΕΚΤ

Εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Γαλλίας – ΕΚΤ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και σε αξιωματούχους των Βρυξελλών, με εκπροσώπους του γαλλικού πολιτικού κόσμου, οι οποίοι έχουν υποστηρίξει ότι οι εθνικές κυβερνήσεις θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο λόγο σε θέματα που αφορούν τη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, καθώς και ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να λαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση των μακροπρόθεσμων αναπτυξιακών ρυθμών στην Ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μπαρόζο, αλλά και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Ιβ Μερς, υποστήριξαν χθες ότι «δεν είναι δουλειά» της ΕΚΤ να λαμβάνει μέτρα για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αντιδράσεις από τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία στα όσα υποστηρίζονται από Γάλλους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένης της υποψηφίας του Σοσιαλιστικού κόμματος για την προεδρία της χώρας Σεγκολέν Ροαγιάλ, για τα οποία πάντως αναλυτές υποστηρίζουν ότι προορίζονται για «εσωτερική κατανάλωση». Ο κ. Μερς ανέφερε χθες ότι βασική μέριμνα της ΕΚΤ αποτελεί και πρέπει να αποτελεί ο έλεγχος των πληθωριστικών πιέσεων στην οικονομία της Ευρωζώνης και τόνισε ότι ορθώς οι αγορές δεν αντιδρούν στα υποστηριζόμενα από πολιτικούς στο Παρίσι. Ο κ. Μπαρόζο υποστήριξε επίσης ότι το ισχυρό ευρώ έχει και οφέλη…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή