Η Lagardere δεν πωλεί το μερίδιό της στην EADS

Η Lagardere δεν πωλεί το μερίδιό της στην EADS

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Η προοπτική πώλησης του εναπομείναντος μεριδίου της στην EADS δεν φαίνεται να απασχολεί τη Lagardere.

Τα σχετικά δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας με αφορμή ερώτηση από δημοσιογράφο του γαλλικού περιοδικού «Le Point». Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Lagardere, Αρνό Λαγκαρντέρ, απάντησε ότι επί του παρόντος η διάθεση του 7,5% στην ΕΑDS, τη μητρική εταιρεία της Airbus, δεν τον απασχολεί. Προ ολίγου καιρού, πάντως, η γαλλική εταιρεία είχε περιστείλει στο 7,5% τη συμμετοχή της από το 15% στον όμιλο αεροδιαστημικής, ο οποίος δέχθηκε πλήγματα εξαιτίας των αλλεπάλληλων καθυστερήσεων στην παράδοση του σουπερτζάμπο Α380. «Οταν προχωρήσαμε στην πώληση των μετοχών της ΕΑDS υπήρχε σοβαρός λόγος», τόνισε ο κ. Λαγκαρντέρ. «Το 15% στην EADS σημαίνει σχεδόν το 30% της συνολικής αξίας της Lagardere στο χρηματιστήριο».

Προχθές, η γαλλική αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στα κεντρικά γραφεία της Lagardere  και της EADS στο πλαίσιο της ευρύτερης διαδικασίας για την ανίχνευση καταγγελιών σχετικά με τη χρήση απορρήτων πληροφοριών. Οι εισαγγελικές έρευνες, οι οποίες λέγεται ότι είναι ευρύτατες και συμπεριλαμβάνουν 800 άτομα, θέτουν στο επίκεντρο τη μαζική πώληση μετοχών της ΕΑDS τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με καταγγελίες, κάνοντας χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας απηλλάγησαν από τις μετοχές τους, λίγο πριν γίνει γνωστή η εκ νέου καθυστέρηση στην παράδοση του Α380.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή