Στα ύψη η κερδοφορία της Ιnditex, μητρικής της αλυσίδας Ζara

Στα ύψη η κερδοφορία της Ιnditex, μητρικής της αλυσίδας Ζara

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΔΡΙΤΗ. Υπερέβησαν τις προβλέψεις τα κέρδη εννεαμήνου του ομίλου της Ιnditex, του δεύτερου ισχυρότερου ομίλου στο λιανεμπόριο ενδυμάτων, στον οποίο ανήκει και η γνωστή αλυσίδα Ζara.

Ο ισπανικός όμιλος δήλωσε ακόμα ότι θα διατηρήσει υπό έλεγχο τις δαπάνες του το 2007, με αποτέλεσμα χθες να εκτιναχθεί η τιμή της μετοχής του σε πρωτοφανή επίπεδα ρεκόρ. Ειδικότερα, τους πρώτους εννέα μήνες του 2006 ο Ιnditex είχε αύξηση καθαρών κερδών κατά 22%, ως αποτέλεσμα της μείωσης κόστους και της τόνωσης των πωλήσεων με τους γοργούς ρυθμούς εγκαινίασης νέων καταστημάτων.

Η αύξηση του κόστους αναμένεται να διατηρηθεί σταθερή το 2007 υπό συνθήκες απρόσκοπτης επέκτασης. Η Inditex δηλώνει παρούσα σε 64 χώρες του κόσμου. Τα καθαρά κέρδη για το εννεάμηνο ανήλθαν σε 634 εκατομμύρια ευρώ, υπερσκελίζοντας τις προβλέψεις για όγδοο τρίμηνο κατά σειρά.

Η εταιρεία αναμένει να εκπληρώσει τον στόχο του 2006 για περιθώριο κέρδους στο 56,2%, όπως και το 2005, και να τον διατηρήσει και μεσοπρόθεσμα.

Ο επικεφαλής της Πάμπλο Ισλα έκανε λόγο για ικανοποιητικό ξεκίνημα στη φθινοπωρινή και τη χειμωνιάτικη σειρά ρούχων, ενώ οι πωλήσεις του τετάρτου τριμήνου συμβαδίζουν με τις προβλέψεις. Με τις δηλώσεις αυτές, τέλος, διασκεδάζονται οι φόβοι για προειδοποιητική ανακοίνωση κερδών λόγω του ασυνήθιστα καλού καιρού στην Ευρώπη, από όπου προέρχεται το 80% των εσόδων της Inditex.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή