Qantas: «Οχι» στην εξαγορά της από τη Macquarie Bank

Qantas: «Οχι» στην εξαγορά της από τη Macquarie Bank

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητική ήταν η απάντηση που επιφύλαξε ο αυστραλιανός αερομεταφορέας Qantas Airways στην προσφορά εξαγοράς, ύψους 10,9 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (8,6 δισ. δολαρίων ΗΠΑ) ομίλου υπό τη Macquarie Bank και την εταιρεία επένδυσης ιδιωτικών κεφαλαίων Texas Pacific Group. Η προσφορά κρίθηκε, μεν, γενναιόδωρη, όμως οι προϋποθέσεις της -συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής, από την Qantas, 109 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας στον επενδυτικό όμιλο αν η κυβέρνηση απέρριπτε τη συμφωνία- λειτούργησαν αποτρεπτικά για την αποδοχή της πρότασης.

Η πιθανότητα πώλησης της Qantas, εθνικού ειδώλου που έχει κερδίσει το προσωνύμιο «ιπτάμενο καγκουρό», έχει πυροδοτήσει έντονα πατριωτικά αισθήματα και έχει φθάσει να συζητείται στα ανώτατα πολιτικά κλιμάκια της Αυστραλίας. Ο επενδυτικός όμιλος εκμεταλλεύθηκε το κλίμα αυτό, επιμένοντας ότι ο αερομεταφορέας θα παρέμενε κατά πλειοψηφία ελεγχόμενος από Αυστραλούς. Η Qantas ενδιαφερόταν να εμπλακεί σε συνομιλίες για εξαγορά, βλέποντας ότι περιορίζεται από ένα μερίδιο στην αγορά, το οποίο δεν αντικατοπτρίζει την αξία της και περιορίζει τις δυνατότητές της να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του στόλου και των αναπτυξιακών σχεδίων της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή