ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέους διετείς τίτλους Schatz αξίας 5,69 δισ. ευρώ διέθεσε η Γερμανία αυτήν την εβδομάδα, κατά την τελευταία για φέτος έκδοση κρατικών ομολόγων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η οποία σύμφωνα με τους αναλυτές στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η πώληση ομολόγων Schatz που λήγουν τον Δεκέμβριο του 2008, με τοκομερίδιο 3,75%, υπερκαλύφθηκε 1,8 φορές την ποσότητα της προσφοράς. Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Οκτωβρίου, η τελευταία για φέτος πώληση διετών ομολόγων που λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2008 με τοκομερίδιο 3,5% υπερκαλύφθηκε 2,48 φορές. Η Κεντρική Τράπεζα κράτησε ομόλογα αξίας 1,3 δισ. ευρώ, τα οποία αναλογούν στο 19% της έκδοσης, έναντι 16,9% τον Οκτώβριο, για να έχει δυνατότητα παρέμβασης στην αγορά.

Η Citigroup εξαγόρασε την εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Quilter

Την εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Quilter συμφώνησε να εξαγοράσει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Citigroup από την ανταγωνίστριά της, Morgan Stanley, στο πλαίσιο των επιδιώξεών της να επεκταθεί στις ΗΠΑ. Η Quilter διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας μεγαλύτερης των 5,6 δισ. στερλινών (11 δισ. δολαρίων), διαθέτει 18.000 πελάτες και απασχολεί προσωπικό 300 ατόμων. Οι δύο εταιρείες δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες για τη συμφωνία, τηρώντας σιγήν ιχθύος ακόμα και για την τιμή. Στο σχετικό ανακοινωθέν της, πάντως, η Citigroup τονίζει πως «η Quilter αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την εδραίωση ουσιαστικής παρουσίας στη Βρετανία, με την εξαιρετική πλατφόρμα της για την υποστήριξη της περαιτέρω ανάπτυξης των δραστηριοτήτων μας στην ιδιωτική τραπεζική».

Στο μικροσκόπιο της Ν. Κορέας η αμερικανική Lone Star

Αμερόληπτη ως προς τους ξένους επενδυτές είναι σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές της Νότιας Κορέας η έρευνα που διεξάγεται για την εξαγορά εγχώριας τράπεζας από την αμερικανική εταιρεία επενδύσεων Lone Star. Σε συνέντευξή του, ανώτατος αξιωματούχος των ερευνητικών αρχών κατέστησε σαφές ότι η υπόθεση δεν θα κλείσει πριν ανακριθούν οι επικεφαλής της Lone Star. Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η εξαγορά της Korea Exchange Bank (KEB), ύψους 1,2 δισ. δολαρίων, πριν από τρία χρόνια, ήταν παράνομη και περιελάμβανε μεταξύ άλλων υποτίμηση της αξίας της τράπεζας, προκειμένου να πωληθεί περίπου στο ένα τρίτο της πραγματικής. Οι αρχές προσπαθούν να επιτύχουν την έκδοση του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Lone Star, Ελις Σορτ, και του γενικού συμβούλου Μάικλ Τόμσον. Ζητούν, επίσης, να ανακρίνουν τον πρώην πρόεδρο της εταιρείας στη Νότια Κορέα, Στίβεν Λι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή