Επαναγορά μετοχών της Swiss Mobile από τη βρετανική Vodafone

Επαναγορά μετοχών της Swiss Mobile από τη βρετανική Vodafone

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επαναγορά του 25% των μετοχών της Swiss Mobile από τη βρετανική Vodafone Group έναντι 4,25 δισ. ελβετικών φράγκων θα προχωρήσει η Swisscom AG για να θωρακίσει τη θέση της τελευταίας στην εγχώρια αγορά. Η συναλλαγή αυτή πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσω πίστωσης και το ύψος της ξεπερνάει τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περιορίζονταν στα 3,5 με 3,75 δισ. ελβετικά φράγκα. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, όμως, η ετήσια κερδοφορία της Swisscom θα ενισχυθεί κατά 180 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Από την άλλη πλευρά, η Vodafone θα εκμεταλλευθεί το χρηματικό όφελος για να μειώσει τα χρέη της. Ο βρετανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών διέθεσε φέτος σε πώληση το 25% που κατείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της Proximus, όπως και την ιαπωνική θυγατρική Softbank. Οπως επισημάνθηκε, η τελευταία συμφωνία δεν θα επηρεάσει τα αποτελέσματα του τρέχοντος οικονομικού έτους, αλλά θα ασκηθούν πιέσεις στην ταμειακή κίνηση, καθώς δεν θα λαμβάνονται μερίσματα από τη Swisscom Mobile.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή