EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερίδιο στην Cushman & Wake-field θέλει η οικογένεια Ανιέλι

Μια εταιρεία χαρτοφυλακίου της οικογενείας των Ιταλών βιομηχάνων Ανιέλι, η οποία ως γνωστόν ελέγχει την αυτοκινητοβιομηχανία Fiat θα δαπανήσει περί τα 563 εκατ. δολάρια για να εξαγοράσει πλειοψηφικό μετοχικό μερίδιο της τάξεως του 67,5% στην κτηματομεσιτική εταιρεία Cushman & Wakefield, η οποία έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη. Η Cushman & Wakefield θα διατηρήσει την υπάρχουσα διευθυντική της ομάδα, συμπεριλαμβανομένου καί του διευθύνοντος συμβούλου Μπρους Μόσλερ, σύμφωνα με ανακοινωθέν που διένειμε στο Διαδίκτυο η εταιρεία χαρτοφυλακίου Ιfil.

Δέχτηκαν μελλοντική συνεργασία

Ο πετρελαϊκός κολοσσός  Royal Dutch Shell και οι εταίροι της στο πρόγραμμα «Σαχαλίνη 2» δέχθηκε μετρητά και την υπόσχεση περί μελλοντικής συνεργασίας με τη ρωσική Gazprom, σε μία συμφωνία η οποία θα επιτρέπει στη ρωσική επιχείρηση να παραμείνει στην κοινοπραξία, όπως ανάφερε χθες στη Μόσχα καλά ενημερωμένη πηγή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Shell καί η Gazprom εμφάνισαν ενδείξεις ότι οι διαπραγματεύσεις τους είναι πολύ πιθανόν να καταλήξουν σε επιτυχία περί τα τέλη της εβδομάδος. Για τον σκοπό αυτό πρόκειτα να επισκεφθεί το αργότερο έως τη ερχόμενη Παρασκευή, τη Μόσχα, ο διευθύνων σύμβουλος της Shell Γέροεν βαν ντερ Φιρ.

Στην GSK τα δικαιώματα της GenΜab

Η φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline εξαγόρασε διεθνώς τα δικαιώματα της δανικής επιχειρήσεως βιοτεχνολογίας GenMab για την εκμετάλλευση ενός ιδιοσκευάσματος, το οποίο γεννά πολλές ελπίδες για την καταπολέμηση της λευχαιμίας, έναντι τιμής-ρεκόρ που φθάνει τα 2,1 δισ. δολάρια. Το τίμημα αυτό είναι το υψηλότερο που καταβάλλεται για την εξαγορά δικαιωμάτων εκμεταλλεύσεως επιχειρήσεως βιοτεχνολογίας. Η τιμή της μετοχής της Genmab σημείωσε χθες άνοδο κατά 24%, φθάνοντας τις 424 δανικές κορώνες.

Απέρριψε την προσφορά η Delta

Απέρριψε προσφορά, ύψος 8,4 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της από την US Airways Group η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines Inc. Παράλληλα προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με αγωγή για να αρθούν οι περιορισμοί τοιυ άρθρου 11 του αμερικανικού κώδικα περί χρεοκοπίας και να λειτουργήσει πλέον ως ανεξάρτητη επιχείρηση. Σε ανακοινωθέν της η Delta σημειώνει ότι το σχέδιο για την προστασία έναντι των πιστωτών της, στο οποίο προσέφυγε πριν από πέντε χρόνια καθορίζει την αξία της στα 9,4 έως 12 δισεκατομμύρια δολάρια, κατά την άποψη των διευθυντικών στελεχών της και ξεπερνούν την προσφορά για την εξαγορά της.

Διερευνητικές συνομιλίες

Η κοινοπραξία των επενδυτών που ενδιαφέρεται γιά την εξαγορά του μετοχικού μεριδίου που διατηρεί η DaimlerChrysler στον αεροναυπηγικό όμιλο ΕΑDS, έφθασε χθες στη Γερμανία για συνομιλίες, όπως ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές στη Φρανκφούρτη. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές πρόκειται για διερευνητικές συνομιλίες.

Σταματά τη συνεργασία με την Κίνα

Η εταιρεία του Ιντερνετ ΕΒay θα σταματήσει τη συνεργασία της στο Διαδίκτυο με την Κίνα, και θα αρχίσει να συνεργάζεται με τον Κινέζο πολυεκατομμυριούχο Λι-Κα Σινκ. Οπως ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές η απόφαση της αυτή αιτιολογείται από το γεγονός ότι έχασε μεγάλο αριθμό χρηστών στη δεύτερη αγορά του Ιντερνετ στον κόσμο, όπως είναι η Κίνα. Για την αγορά μεριδίου 49% στην επιχείρηση Τom Online του κ Λι, η EBay θα καταβάλει 40 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή