Ανάκαμψη μετά την πτώση στην αγορά της Ταϊλάνδης

Ανάκαμψη μετά την πτώση στην αγορά της Ταϊλάνδης

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανέκαμψαν χθες οι χρηματιστηριακές τιμές στην αγορά της Ταϊλάνδης, μετά από την προχθεσινή, κάθετη πτώση τους που ήταν η μεγαλύτερη σε ημερήσια βάση από την εποχή της επίθεσης του Ιράκ κατά του Κουβέιτ, το 1990! Η κατά σχεδόν 15% υποχώρηση του γενικού δείκτη τιμών των μετοχών της εν λόγω αγοράς πριν από δύο 24ωρα, οφειλόταν στην αιφνίδια απόφαση της στρατιωτικής κυβέρνησης της χώρας να επιβάλει συναλλαγματικούς ελέγχους σε μία προσπάθεια να ωθήσει πτωτικά το εθνικό νόμισμά της, το μπατ.

Με το μέτρο αυτό να επηρεάζει κυρίως τους ξένους επενδυτές, οι τελευταίοι ρευστοποίησαν και χθες μετοχές, αξίας 81 εκατ. δολαρίων, έχοντας ήδη προβεί σε μαζικές πωλήσεις, της τάξεως των 700 εκατ. δολαρίων, μία ημέρα νωρίτερα. Η ανάκαμψη των τιμών των μετοχών χθες, οφειλόταν αποκλειστικά στους εγχώριους επενδυτές, οι οποίοι βρήκαν προφανώς μεγάλες ευκαιρίες αγορών. Ωστόσο, η αίσθηση που επικρατεί διεθνώς είναι ότι η όλη υπόθεση επέφερε καίριο πλήγμα στην Ταϊλάνδη ως προορισμού επενδυτικών κεφαλαίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή