Δύο παραγγελίες ανάσα για την Airbus

Δύο παραγγελίες ανάσα για την Airbus

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέο διακανονισμό κατέληξε η Singapore Airlines με την ευρωπαϊκή εταιρεία αεροναυπηγικής Airbus, δεσμευόμενη για την αγορά ακόμα εννέα σούπερ τζάμπο Α380. Αμετάβλητη, όμως, παρέμεινε η παραγγελία των 20 μεσαίων αεροπλάνων τύπου Α350 XWB, η κατασκευή των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2013, δηλαδή μια πενταετία μετά την παράδοση του ανταγωνιστικού 787 της αμερικανικής Βoeing.

Το συνολικό ύψος των παραγγελιών για δεκαεννέα αεροπλάνα τύπου Α380 υπολογίζεται στα 2,7 δισ. δολάρια βάσει τιμών καταλόγου, αν και παρατηρητές του κλάδου επισημαίνουν πως το τελικό τίμημα θα είναι αρκετά χαμηλότερο. Υπενθυμίζουμε πως ο αερομεταφορέας διερευνούσε προ μηνών ακόμα και το ενδεχόμενο της ακύρωσης της αρχικής παραγγελίας για τα δέκα Α380 δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η Airbus στην ολοκλήρωση της κατασκευής τους, παρατείνοντας την προθεσμία παράδοσης κατά μια διετία. Μέχρι την τελική προθεσμία που ορίστηκε για τον Δεκέμβριο του 2007, η Singapore Airlines θα μισθώσει ακόμη 19 αεροπλάνα Α330-300 της Αirbus και συμφώνησε, επίσης, στην αγορά 20 αεροπλάνων τύπου Α320 έναντι 1,33 δισ. δολαρίων, τα οποία θα ενσωματωθούν στον στόλο της θυγατρικής τοπικών πτήσεων SilkΑir.

Τέλος, ο ισραηλινός αερομεταφορέας Israir ανακοίνωσε την παραγγελία δύο Α320 της Airbus έναντι 150 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για την πρώτη ισραηλινή εταιρεία που καταλήγει σε συμφωνία για την αγορά αεροπλάνων από ευρωπαϊκή, διατηρώντας παράλληλα την επιλογή παραγγελίας ενός ακόμα Α320.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή