Δεκαπλασιασμός παραγωγής ινδικής κάνναβης στις ΗΠΑ

Δεκαπλασιασμός παραγωγής ινδικής κάνναβης στις ΗΠΑ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι αμερικανικές Αρχές να έχουν κηρύξει τον πόλεμο στους προς Νότον γείτονές τους, όπου είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη παραγωγή ινδικής καννάβεως, όμως ουδείς θα μπορούσε να φαντασθεί πόσο τεράστια είναι η ποσότητα του προϊόντος, η οποία παράγεται σε αμερικανικό έδαφος. Σε έκθεση, την οποία υπογράφει ο Τζον Γκέτμαν, αναλυτής και πρώην επικεφαλής της Εθνικής Οργάνωσης για τη Μεταρρύθμιση των Νόμων για τη Μαριχουάνα, αναφέρεται ότι σε πέντε αμερικανικές Πολιτείες, η αξία της παραγόμενης καννάβεως υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην καθεμιά. Πρόκειται για τις Πολιτείες της Καλιφόρνιας, του Τενεσί, του Κεντάκι, της Χαβάης και της Ουάσιγκτον.

Από την Εθνική Υπηρεσία για τα ναρκωτικά ανακοινώθηκε ότι δεν είναι δυνατή η επιβεβαίωση αυτών των στοιχείων, αλλά και ότι η επίσημη εκτίμηση για την ετήσια αξία της αγοράς ναρκωτικών ουσιών στις ΗΠΑ, αναφέρεται σε 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κ. Γκέτμαν δήλωσε ότι η κατά το δεκαπλάσιο αύξηση της παραγωγής μαριχουάνας στις ΗΠΑ, από τους 1.000 μετρικούς τόνους το 1981, στους 10.000 το 2006, αποδεικνύει την πλήρη αποτυχία του θεσμικού πλαισίου για τον έλεγχο των ναρκωτικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή