Πέρασε ο προϋπολογισμός λιτότητας στην Ιταλία

Πέρασε ο προϋπολογισμός λιτότητας στην Ιταλία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής απέσπασε χθες η κυβέρνηση της Ιταλίας για τον προϋπολογισμό λιτότητας του 2007, ανοίγοντας τον δρόμο για την τελική έγκριση του πακέτου, η οποία αναμενόταν αργά χθες το βράδυ. Με ψήφους 337 υπέρ και 262 κατά, ο προϋπολογισμός φιλοδοξεί να μειώσει το έλλειμμα της χώρας στο 2,8% έναντι του ΑΕΠ, συρρικνώνοντάς το δραστικά σε σχέση με τον φετινό στόχο περί 4,8% και φέρνοντάς το κάτω από το 3% που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ενωση για πρώτη φορά μετά το 2002. Αυτό, δε, θα επιτευχθεί κυρίως με σειρά μέτρων αύξησης των εσόδων, όπως η μάχη κατά της φοροδιαφυγής και οι φορολογικές αυξήσεις για τα υψηλά εισοδήματα.

Η χθεσινή ψηφοφορία ήταν σχεδόν η τελευταία πράξη στη δύσκολη, τρίμηνη πορεία του προϋπολογισμού προς τη Βουλή. Το τελικό «πράσινο φως» αποτελεί ουσιαστικά τυπικότητα και το νομοσχέδιο αναμένεται να εγκριθεί οριστικά πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Υπενθυμίζεται ότι τροπολογίες στον προϋπολογισμό συζητούνταν σχεδόν σε καθημερινή βάση στην ιταλική Βουλή. Σύμφωνα, πάντως, με τον υπουργό Οικονομικών, Τομάσο Πάντοα-Σιόπα, η βασική δομή του προϋπολογισμού παραμένει ως έχει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή